Crna kronika

POLICIJA O SLUČAJU Žeravica ide u pritvor

POLICIJA O SLUČAJU Žeravica ide u pritvor

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska konačno se oglasila priopćenjem vezano za slučaj Antuna Žeravice.

Evo policijske verzije događaja:
– Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Naime, 31. srpnja oko 3.10 sati, na Stradunu u Dubrovniku, prilikom prolaska dvojice policijskih službenika 37-godišnjak ih je počeo verbalno vrijeđati.

Kada su policijski službenici pokušali provjeriti njegov identitet, odbio im je dati na uvid osobne dokumente te nastavio i dalje s vrijeđanjem i omalovažavanjem. Unatoč upozorenju, nastavio je s činjenjem prekršaja, kada mu je priopćeno da je uhićen. Budući da se opirao uhićenju pružajući aktivni otpor, nad njim su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, uporabljena sredstva prisile.

Tijekom postupanja policijskih službenika osumnjičeni 37-godišnjak je ozlijedio dvojicu policijskih službenika, jednog udarivši iznad lijevog oka sredstvima za vezivanje koje mu je prethodno policijski službenik stavio na ruku, a drugog zatvorenom šakom u lice, nakon čega je pokušao pobjeći, a u čemu je spriječen uz uporabu sredstva prisile.

Dolaskom u prostorije policije obavljeno je alkotestiranje te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,01 g/kg. Potom se požalio na svoje zdravstveno stanje zbog čega je odmah odveden u dubrovačku bolnicu gdje je nakon liječničkog pregleda zadržan na promatranju, dok su obojici policijskih službenika nakon obavljenog liječničkog pregleda utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Po otpuštanju iz dubrovačke bolnice, nad njim je u petak, 1. kolovoza, provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Po završetku kriminalističkog istraživanja kada mu je, nakon konzultacija s nadležnim državnim odvjetništvom, priopćeno da će biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, osumnjičeni je zatražio liječničku pomoć žaleći se na svoje zdravstveno stanje te su pozvani djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su ga prevezli u dubrovačku bolnicu gdje je do danas, 4.kolovoza, zadržan.

Osumnjičeni 37-godišnjak će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave – priopćenje je Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist