Natrag
13.12.2018 05:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pokrenite tijelo uz Capoeiru i Afro Fusion!

20.4.2013 @ 20:03 Baldo Marunčić dulist IN
4;4

Podijelite:

Proljeće stiže, sve se pokreće, vrijeme je da se i vaše tijelo pokrene – poručili su iz Udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik na jutros održanoj konferenciji za novinare povodom održavanja radionica capoeire i afro fusion plesa.

Programi radionica, koje se održavaju u subotu i nedjelju, 20. i 21. travnja u prostorima Art Radionice Lazareti od 12 do 17 sati, prilagođeni su svima, kako početnicima tako i onima koji su se već susreli sa capoeirom.

Afro Fusion je naziv plesnog programa koji po prvi put u Dubrovniku na dvodnevnoj radionici predstavlja Tihana Sarošević iz Amazonas – centra za brazilsku kulturu u Hrvatskoj iz Zagreba. U afro fusion plesu kombiniraju se elementi modernih plesnih tehnika s afro-brazilskim tradicionalnim plesovima, te elementima capoeire.

– Prvo predstavljanje programa afro fusion plesa u Dubrovniku daje naglasak na pokretljivost i samostalnost glave, ruku, nogu, tijela i bokova, ali i na plesnost i energičnosti pokreta uz bogate afričke ritmove i puno pozitivne energije u zraku koju osjećaju svi polaznici i polaznice radionice – izjavila je Tihana Sarošević iz Amazonas – centra za brazilsku kulturu u Hrvatskoj te dodala da je krajnji cilj radionice da se svi dobro zabave jer cjelokupna brazilska kultura odiše veseljem i zabavom.

Kako je istaknula članica Udruge Veronika Duda, Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik djeluje u sklopu Amazonas organizacije sa sjedištem u Zagrebu i bavi se proučavanjem i promicanjem brazilske i afro-brazilske kulture s naglaskom na specifičnu vještinu capoeiru.

U Dubrovniku Udruga već tri godine redovno provodi program capoeire za odrasle, a od 2012. godine i program capoeire za djecu. Ovom prilikom ugostili su suradnike iz Capoeira Amazonas podružnica iz Zagreba, Splita i Šibenika da bi svim sugrađanima koji se do sada još nisu susreli sa capoeirom na vikend radionici približili ovu vještinu koja ne poznaje razlike spola, dobi i rase.

Voditelji radionica capoeire su Tomislav Kodžoman iz Capoeira Amazonas Split i Zoran Dunkić iz Capoeira Amazonas Šibenik.

– Ispreplitanje elementa borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe, kroz igru u nenasilnom okruženju, čini capoeiru primamljivom svim uzrastima i svjetonazorima, a namijenjena je prije svega oživljavanju tijela i duha, kao i održavanju tjelesne kondicije – zaključio je predsjednik Udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik Lukša Vragolov.

Pozvao je sve zainteresirane da se okušaju u ovoj zanimljivoj vještini i sutra od 12 do 17 sati u Lazaretima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana