DuList IN

Pokrenite tijelo uz Capoeiru i Afro Fusion!

Proljeće stiže, sve se pokreće, vrijeme je da se i vaše tijelo pokrene – poručili su iz Udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik na jutros održanoj konferenciji za novinare povodom održavanja radionica capoeire i afro fusion plesa.

Programi radionica, koje se održavaju u subotu i nedjelju, 20. i 21. travnja u prostorima Art Radionice Lazareti od 12 do 17 sati, prilagođeni su svima, kako početnicima tako i onima koji su se već susreli sa capoeirom.

Afro Fusion je naziv plesnog programa koji po prvi put u Dubrovniku na dvodnevnoj radionici predstavlja Tihana Sarošević iz Amazonas – centra za brazilsku kulturu u Hrvatskoj iz Zagreba. U afro fusion plesu kombiniraju se elementi modernih plesnih tehnika s afro-brazilskim tradicionalnim plesovima, te elementima capoeire.

– Prvo predstavljanje programa afro fusion plesa u Dubrovniku daje naglasak na pokretljivost i samostalnost glave, ruku, nogu, tijela i bokova, ali i na plesnost i energičnosti pokreta uz bogate afričke ritmove i puno pozitivne energije u zraku koju osjećaju svi polaznici i polaznice radionice – izjavila je Tihana Sarošević iz Amazonas – centra za brazilsku kulturu u Hrvatskoj te dodala da je krajnji cilj radionice da se svi dobro zabave jer cjelokupna brazilska kultura odiše veseljem i zabavom.

Kako je istaknula članica Udruge Veronika Duda, Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik djeluje u sklopu Amazonas organizacije sa sjedištem u Zagrebu i bavi se proučavanjem i promicanjem brazilske i afro-brazilske kulture s naglaskom na specifičnu vještinu capoeiru.

U Dubrovniku Udruga već tri godine redovno provodi program capoeire za odrasle, a od 2012. godine i program capoeire za djecu. Ovom prilikom ugostili su suradnike iz Capoeira Amazonas podružnica iz Zagreba, Splita i Šibenika da bi svim sugrađanima koji se do sada još nisu susreli sa capoeirom na vikend radionici približili ovu vještinu koja ne poznaje razlike spola, dobi i rase.

Voditelji radionica capoeire su Tomislav Kodžoman iz Capoeira Amazonas Split i Zoran Dunkić iz Capoeira Amazonas Šibenik.

– Ispreplitanje elementa borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe, kroz igru u nenasilnom okruženju, čini capoeiru primamljivom svim uzrastima i svjetonazorima, a namijenjena je prije svega oživljavanju tijela i duha, kao i održavanju tjelesne kondicije – zaključio je predsjednik Udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik Lukša Vragolov.

Pozvao je sve zainteresirane da se okušaju u ovoj zanimljivoj vještini i sutra od 12 do 17 sati u Lazaretima.

Pročitajte još

GOOD FOOD FESTIVAL Recepti za tri jednostavne i slasne juhe!

Dulist.hr

SVEČANO OTVORENJE Šest dubrovačkih dana filmskoga užitka!

Dulist

Andrea Zvono krstila kćer, Adriana Đurđević je bila kuma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija