Kultura

Pogledajte ‘Snježnu kraljicu’ i doživite čaroliju sjevernih krajeva

Kazalište Trešnja iz Zagreba ovog tjedna gostuje u Kazalištu Marina Držića s uspješnicom ‘Snježna kraljica’ prema tekstu H.C. Andersena u režiji Paola Tišljarića.
Riječ je o komadu u adaptaciji Lade Kaštelan namijenjenom djeci i mladima od 6 godina na više, a tim je povodom ovog utorka održana i konferencija za medije na kojoj su sudjelovali ravnatelj KMD-a, ujedno i redatelj predstave Paolo Tišljarić te glumci iz predstave. U naslovnoj ulozi je Senka Bulić, a govorile su i mlade zvijezde hrvatskog glumišta Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić, Luka Bulović i Dubravka Lelas.

-Drago mi je da je Višnja Babić odlučila napraviti ovakvu suradnju s nama gdje dubrovačka publika može pogledati zagrebačku predstavu, a dotad publika u Zagrebu uživa uz naše Blizanke. Puno smo uložili u ovu suradnju i nadam se da ćemo i u budućnosti imati koprodukcije te malo bolje povezati Dubrovnik i Zagreb u umjetničkom smislu – rekao je Tišljarić.
Senka Bulić naglasila je kako je zaljubljena u Dubrovnik, koji je ‘tako uzbudljiv i predivan grad pa je poseba gust i užitak ponovno biti ovdje.

Tvrtko Jurić očekuje djecu u velikom broju kako bi im na najbolji način dočarali čaroliju sjevernih krajeva. A Ivana Bakarić istaknula je kako su dojmovi izvrsni.
-Ovo nam nije prvi put u Dubrovniku, ali jest prvi put s Trešnjom. Volimo jako igrati ovu predstavu i odigrali smo je već jako puno puta. Nadamo se da će i dubrovačka publika biti zadovoljna – rekla je.
-Ovo je divno iskustvo, a nismo s ovom predstavom nikad gostovali na dulje vremena kao ovdje. Jako se veselimo dubrovačkoj publici i nadasve reakcijama djece koja će doći. Nema treme ali postoji pozitivno uzbuđenje – istaknuo je Luka Bulović.

Nakon press konferencije održano je i predavanje za studente Sveučilišta u Dubrovniku od strane dugogodišnje suradnice Kazališta Trešnja dr.sc. Miriam Mary Brgles na temu ‘Metodologoija istraživanja kazališta iz sociokulturne i marketinške perspektive’.
Izvedbe Snježne kraljice na rasporedu su od 15. do 18. svibnja a svi detalji su dostupni na www.kmd.hr.

Pročitajte još

LINĐOVICE I NJIHOVIH 20 GODINA Ljubav prema klapskoj pjesmi povezala nas je u veliku obitelj

Leona Rašica

Dubrovačke ljetne igre gostuju na KotorArt festivalu

Dulist

O mentalnom zdravlju mladih progovorila ‘Marta i sedam strahova’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija