Sport

PODRŽITE IH S TRIBINA Košarkaši Dubrovnika protiv Zapruđa bez Vodopije i Raguža

PODRŽITE IH S TRIBINA Košarkaši Dubrovnika protiv Zapruđa bez Vodopije i Raguža

Košarkaši Dubrovnika su pobjedom u Zagrebu protiv Rudeša (92:79) skočili na treće mjesto u natjecanju Prve lige.

Posljednja četiri kola ligaškog dijela prvenstva dočekuju se s realnim izgledima za ulazak u doigravanje, među najbolje četiri momčadi lige. Doma se mora pobjeđivati, a u subotu u Gospino polje dolaze košarkaši Zapruđa iz Zagreba. U prvom dijelu sezone upisana je uvjerljiva pobjeda 77:57, a upravo je nakon tog uspjeha krenuo pobjednički niz dubrovačkih košarkaša. Optimizam je prisutan, ali na oprez poziva zdravstveno stanje u momčadi.

Utakmicu protiv Zapruđa preskočit će Ivan Vodopija, vjerojatno i najbolji igrač kluba u dosadašnjem dijelu Prve lige, ali i mladi Vlaho Raguž koji uvijek donese potrebnu energiju s klupe. Kao da izostanak dva visoka igrača nije dovoljan problem, potpuno spreman nije ni Jure Boban, još jedna ‘četvrtica’.

-Zapruđe ima nekoliko iskusnih igrača koji su igrali u Premijer ligi. Imaju i dobru rotaciju tako da će sigurno biti nezgodan protivnik ako ih mi i malo podcijenimo. Uvjeren sam kako se to neće dogoditi jer ponovno nismo kompletni i znamo da nam nema druge već od prve minute zaigrati onako kako i treba na domaćem terenu. Ove sezone smo u Dubrovniku poraženi samo od Dubrave i vjerujem u nastavak dobrih predstava u Gospinom polju – ističe mladi Petar Dubelj koji po utakmici u prosjeku postiže 15.7 poena.
Utakmica 19. kola Prve lige, KK Dubrovnik – KK Zapruđe, u subotu u sportskoj dvorani u Gospinom polju počinje u 16 sati.

Mlađi uzrasti
Aktivni su i mlađi uzrasti dubrovačkog kluba. Najmlađi košarkaši iz Škole košarke Dubrovnik u nedjelju u Splitu igraju prvenstvo Hrvatske u mini basketu za regiju Jug. Riječ je o igračima rođenim 2008. godine i mlađim koji će u dvorani Osnovne škole Pazdigrad igrati u skupini s KK Mislav iz Podstrane, Školom košarke Dražen Petrović iz Šibenika i KK Brač. Trener ove generacije je Luko Bijelić.
Kadeti Košarkaškog kluba Dubrovnik donijeli su iz Kaštel Sućurca aktivan rezultat uoči uzvratne utakmice finala Kupa Hrvatske – regija Jug. Poraženi su u prvoj utakmici od KK Ribola Kaštela 79:75 (16:30, 22.17, 13:24, 28:4). Šteta za posljednju četvrtinu jer igrači trenera Mara Lučića su pitanje ukupnog pobjednika mogli riješili već u Kaštel Sućurcu. Vrijedi istaknuti kako je Luka Kriste postigao 14 od 23 poena u prvoj četvrtini, a kako je Jakov Vujičić bio prvi strijelac utakmice s 29 poena. Igrali smo u sastavu: Kriste 23, Matušić, Vuletić 2, Kalafatović, Maštrapa, Tolj 13, Šiško 8, Vujičić 29. Uzvrat je u utorak u Dubrovniku s početkom u 16 sati.

KK Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist