Crna kronika

Podignuta optužnica protiv zaštitara koji je ispred Revelina pretukao Dubrovčanina

Podignuta optužnica protiv zaštitara koji je ispred Revelina pretukao Dubrovčanina

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je pred Općinskom sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona. (17. 7. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 25. svibnja 2019. oko 4,30 sati u jednom noćnom klubu u Dubrovniku, tijekom obavljanja svoje dužnosti kao zaštitar, prišao hrvatskom državljaninu (1992.) s kojim je od prije imao narušene odnose i zajedno s njime izašao ispred noćnog kluba, gdje ga je u nakani teškog tjelesnog ozljeđivanja, uhvatio rukama za majicu u predjelu njegovih ramena, a potom mu sapleo nogu, uslijed čega je oštećenik izgubio ravnotežu i počeo padati, da bi ga tada, a dok je bio u padu, snažno udario zatvorenom šakom u predjelu glave. Oštećenik je uslijed tog udarca pao i udario glavom od tlo, a dok je ležao na tlu, okrivljenik ga je, tereti ga se, još jednom snažno udario nogom obuvenom u cipelu u predjelu glave pri čemu je oštećenik zadobio višestruke teške tjelesne ozljede.

Okrivljeniku je u optužnici predloženo produljiti istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist