Aktualno

Podignuta optužnica protiv Jamba!

Podignuta optužnica protiv Jamba!

Protiv Stipe Jamba, metkovskog gradonačelnika, podignuta je optužnica nakon osam godina istrage Županijskog Državnog odvjetništva.

Osim njega, optužnica je podignuta i protiv pročelnika metkovskog odjela za gospodarstvo Milorada Dodiga.

Optužnicom im se stavlja na teret počinjene kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloupotrebom ovlasti u gospodarskom poslovanju, a riječ je o zloupotrebi vlasti u 2004. godini.

– Nakon što je ispitan pred istražnim sucem Županijskog suda u Dubrovniku, Županijsko državno odvjetništvo je predložilo zadržavanje, koji prijedlog nije prihvaćen, a uloženu žalbu je vijeće Županijskog suda u Dubrovniku odbilo kao neosnovanu – stoji na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

– Protiv osumnjičenika je podnijet prijedlog za provođenje istrage zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 337. st. 4. u svezi čl. 1. Kaznenog zakona, uz prijedlog za određivanje pritvora. Istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku je rješenjem otvorio istragu, a odbio prijedlog za određivanje pritvora, na što je ovo državno odvjetništvo podnijelo žalbu koja je odbijena kao neosnovana – navode iz DORH-a.

Zloupotreba je vezana za isplatu šteta od elementarne nepogode suše koja je pogodila Dubrovačko-neretvansku županiju, pa tako i Metković u ljeto 2003.godine, kada su se namjenska sredstva pomoći stradalnicima elementarne nepogode doznačena iz Državnog proračuna zadržana u korist proračuna grada Metkovića, u iznosu 4.550.311,00 kuna.

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist