DuList IN

POČEO TREĆI FESTIVAL SOLI Večeras koncert u čast maestru Jusiću

POČEO TREĆI FESTIVAL SOLI Večeras koncert u čast maestru Jusiću

Otvorenjem izložbe keramičarke Anamarije Bezek u Kaštilu te programom ‘Vino, sol i Jazz’ u Solani Ston otvoren je treći ‘Festival soli’ koji se u Stonu održava od 28. kolovoza do 2. rujna.

Dubrovačka keramičarka Anamarija Bezek izložbu ‘Smjena generacija’ je postavila u povijesnom prostoru tvrđave Kaštio. Prigodnim riječima izložbu je otvorila Marina Asturić: ‘Stilizirana mreža Anamarije Bezek navodi na razmišljanje o onome što je bilo, onome što jest i onim što će biti; iako mreže predstavljaju zapletenost godina u jednu povezanu cjelinu nazvanu ‘generacija’, svaki rad za sebe evocira vapaj za promjenom koja neminovno dolazi.’

Uz tratamenat, posjetitelji u Solani mogli su uživati u Pošipima i Plavcima naše regije uz certificirane sommeliere te uz odlične jazz ritmove i skladbe koje je izvodila Ines Tričković, uz band Gadjo Manouche.

Prigodnim riječima izložbu je otvorio načelnik Općine Ston Vedran Antunica, a nazočnima se obratio i suorganizator festival i vlasnik Solane Sveto Pejić.

Večeras je na Festivalu soli Ston 2019. Bogat program pripremljen za najmlađe. U 18 sati Lutkarska udruga Aster izvest će predstavu ‘Tri Praščića’.

Slijedi prezentacija slikovnice ‘Cvijet soli’ u izdanju Narodne knjižnice Ston, autorice Marine Asturić koju je oslikala Dolores Đuračić. Prigodnu humanitarnu prodaju organizira Udruga Djeca Pelješca, a večer će završiti pravom poslasticom – koncertom posvećenim maestro Đelu Jusiću, čije će skladbe izvesti Đelo Jusić Jr. i Paula Jusić.

29. kolovoza – Solana

18.00 – Kazališna družina Aster – Lutkarska predstava za djecu’Tri praščića’

Udruga ‘Djeca Pelješca’ – Humanitarna prodaja

19.00 – Prezentacija slikovnice ‘Cvijet soli’ – Autorica Marijana Asturić, izdavač Narodna knjižnica Ston

20.00 – KONCERT  ‘Tribute to Maestro Đelo Jusić’ – Đelo Jusić JR i Paula Jusić

Ulaz na sve programe je besplatan.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist