DuList IN

Pobjednik natjecanja barmena Srđan Perišić

Pobjednik natjecanja barmena Srđan Perišić

Srđan Perišić iz Hotela palace pobjednik je Državnog prvenstva barmena Hrvatske. Drugo mjesto osvojio je Mario Saulan iz Hotela Cavtat, a treća je bila Dragana Franković iz Rabca u Istri.

Rezultati su to devetnaestog po redu Državno prvenstvo barmena Hrvatske na koje se  odazvalo 28 natjecatelja iz pet hrvatskih regija – Istre, Kvarnera, Zagreba, Zadra, Splita i Dubrovnika .

– Ovo prvenstvo iznijet će ime najboljeg barmena koji će otputovati u Češku, u Prag na svjetsko prvenstvo, koje će se održati od 16. do 22. kolovoza i na njemu će sudjelovati 60 zemalja. – istaknuo je Frano Stjepović, predsjednik udruge barmena RH.

– Zadatak je svih koktel majstora da unutar pet minuta, naprave koktel kojemu će se ocjenjivati izgled, okus i miris, odnosno aroma. Svi kokteli bazirani su na Vigor votki Badela 1862.  Pravilo je da svakom prekoračenom minutom gube jedan bod, od ukupno deset. Također imamo posebnu nagradu za stručni rad, za prave majstore koktela, vješte u radu, dekoriranju i slično – napomenuo je Stjepović.

-Prošla godina iznijela je prvaka u kategoriji šampanjac, a pretprošla nam je donijela broncu za long drink, ove godine postavili smo ljestvicu još i više kako bismo imali kontinuitet nagrada, a sve prema standardima IBA-e (International Bartenders Association). Tako imamo pet kategorija u kojima se natječe: koktel aperitiv, long drink, fancy šampanjac, šampanj i digestive koktel. Natjecatelji za pripremu dekoracije imaju petnaest minuta. – istaknuo je Stjepović.

Natjecatelji su donijeli razne koktele maštovitih naziva poput Opium, Miris Dalmacije, Jugaška Utjeha, Gentleman's Choice…

Ovogodišnji natjecatelji bili su:
Enes Đapo, Zlatko Orečić, Renata Rašić, Antonija Jukić, Ivan Merger, Tomislav Biluš, Mario Đurić, Nino Karlovčec, Robert Ugrina, Kristijan Grčić, Camilla Corrieri, Dragana Franković, Mato Bijelić,  Roman Rabik, Roberto Juliani, Leo Bautović, Srđan perišić, Mario Saulan, Ana Perišić, Tomislav Stančić, Olga Toderjuk, Ante Butić, Mate Nemarić i Alen Mravić.
 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist