Aktualno

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Ovog ponedjeljka ujutro radnici su započeli s postavljanjem vrata na ulazu u park Pile. Naime, kako je gradonačelnik Franković i najavio na sjednici Gradskog vijeća krajem lipnja, park Pile po noći će se zaključavati jer ga se zloupotrebljava na nelegalne načine. Tada je gradonačelnik dodao da se cijeli park mora osmisliti na drugi način. Podsjetimo, ovu je temu aktualizirao upravo DuList u tiskanim izdanjima od 26. lipnja te nastavno 9. srpnja.

Kako smo tada izvijestili, park u Pilama zapravo je čest predmet razgovora naših sugrađana upravo poradi nezadovoljstva koje izaziva divljaštvo nesavjesnih pojedinaca, ali i neadekvatnog uređenja. Naime, ova jedna od najstarijih dubrovačkih javnih površina u večernjim satima uglavnom je oklupljalište domaće, ali i strane mlađarije koja ovdje uživa u ispijanju alkohola, redovito za sobom ostavljajući plastične boce i krhotine stakla. Prostor je omiljen i među vlasnicima pasa čiji izmet korisnici poput djece ili umirovljenika u potrazi za razonodom i mirom od gradske vreve moraju preskakati. No, to nisu jedini problemi karakteristični za ovaj predio. Štoviše, većina Dubrovčana upotrijebit će pridjeve poput zapušten, ogoljen, prije svega nereprezentativan pošto se radi o zamišljenom pojasu zelenila koji bi trebao dodatno oplemeniti vizuru povijesne jezgre, ali i rasteretiti naprometnije ulice privlačnim sadržajem.

Pročitajte još

Električne bicikle propadaju po Lopudu, a DURA tvrdi da su uredno pospremljene

Leona Rašica

IDILA GOLUPČIĆA Pogled ‘s visine’ na okićeni grad

Dulist

MARE I LEONA NA PILAMA ‘Rijeke’ turista narušavaju nam privatnost, ali ne damo ju ni za što!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija