Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Senzorički park za djecu s teškoćama u razvoju

Gradonačelnik Grada Dubrov­nika Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i oprema­nja senzoričkog parka. Grad Dubrov­nik će u ime i za račun Bolnice izraditi projektnu dokumentaciju i pripremu natječajne dokumentacije kako bi se osigurala potrebna financijska sred­stva te provesti prijavu na otvorene javne natječaje. Senzorički park izgra­dit će se i opremiti na zemljištu u vlasništvu Opće bolnice u blizini Cen­tra za djecu s poteškoćama u razvoju, a procjena je da će koštati do dva milijuna kuna. Prvenstvena namjena budućeg parka je poboljšanje kvali­tete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Dubrov­nika te poboljšanje standarda pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga. Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mato Franković najavio je i kako će se rebalansom proračuna u svibnju omogućiti OBDubrovnik pet milijuna kuna za unaprjeđenje skrbi pacijenata.

U Dubrovniku prvi muzej vaterpola

Rekonstrukcija preostalih neob­novljenih prostora bivšeg Hotela Stadion, u okviru gradskog bazena u Gružu, trebala bi započeti nakon prove­dene javne nabave za radove i odabira izvođača. Nabava je vrijedna 10 milijuna kuna, a pokrenuta je 29. ožujka s rokom za dostavu ponuda do 18. travnja. Uredit će se unutarnji rubni prostori objekta i vanjski prostori unutar čestice. Unutar­nji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela dovest će se u visoki roh-bau, dok će se sportski prostori dovesti do potpune gotovosti, a koristit će ih Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik. Posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejni­jeg kluba. Budući hostel ponudit će se u koncesiju. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju. Zajedno s budućom javnom gara­žom na prostoru iza OTPbanke i zgrade DTSsa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

Dalmatinska ulica nakon 30 godina dobila novi asfalt

U ukupnoj dužini od oko 500 metara i povr­šini od oko 4000 metara kvadratnih provedeni su radovi na sanaciji asfal­tnog zastora u Dalma­tinskoj ulici u Lapadu, a vrijednost obavljenih radova iznosi 850 tisuća kuna s PDV-om. Osim novog asfaltnog zastora ujedno je nagibima rije­šena oborinska odvodnja. Dalmatinsku ulicu koja se od OŠ Lapad proteže paralelno uz Ulicu kneza Domagoja sve do spoja s Ulicom Miljenka Bratoša obišao je i gradonačelnik Mato Franković sa surad­nicima. ‘Pokušat ćemo u ove četiri godine pokriti što više ulica u gradu kako bi se u budućnosti mogle samo redovno održavati’, najavio je gradonačelnik.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (10. travnja 2019.)

Pročitajte još

VOZAČI, POZOR! Zbog radova u Ul. kardinala Stepinca uvodi se privremena prometna regulacija

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Evo kako će biti uređeno Šetalište Nika i Meda Pucića

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Punom parom napreduju radovi na školi Montovjerna

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija