Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Deset novih autobusnih čekaonica i nadstrešnica

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za ukupno deset autobusnih čekaonica i nadstrešnica na gradskom i prigradskom području. U naselju Bosanka postavit će se zatvorena čekaonica s dva prednja stakla, dok će čekaonice otvorene s prednje strane biti postavljene u Sustjepanu, ispod Nove Mokošice, u Ulici dr. Ante Starčevića – ispred Općinskog suda i na otoku Šipan – u naselju Šipanska Luka. Zbog ograničenja u prostoru, na Masarykovom putu – ispred hotela Adriatic, u Ulici od Batale iznad trgovine Pemo i na tri lokacije u Ulici Žrtava s Dakse – Dvori Lapad, preko puta Dvora Lapad i na križanju s Ivanskom ulicom, postavit će se nadstrešnice. Vrsta čekaonice odabrana je ovisno o prostornim mogućnostima svake pojedine lokacije, a vrijednost nabave je 376 tisuća kuna bez PDV-a.

Zatonu i Elafitima novi lifteri

Novi lifteri za osobe s invaliditetom postavljeni su na kupalištima u Zatonu, Suđurđu i na Lopudu, čijom ugradnjom Grad Dubrovnik nastoji poboljšati uvjete za osobe s invaliditetom na javnim kupalištima. U funkciji su ponovno i prethodno postavljeni lifteri na kupalištu u Zatonu i plažama Copacabana i Mandrač. Vrijednost investicije postavljanja tri nova liftera je 221.800,00 kuna, bez PDV-a.

Pripremljen projekt za novo igralište na Babinom kuku s četiri zone

Na Glavici Babinog kuka uskoro bi trebali početi radovi na novom sportsko-rekreacijskom parku s dečjim i sportskim igralištem te platoima za trening i fitnes na otvorenom, namijenjen svim dobnim skupinama. Bit će podijeljen na zone, a jedna od zona za djecu sadržavat će i sprave za djecu s poteškoćama u razvoju. Sukladno izrađenom glavnom projektu Grada Dubrovnika, osim prostora parka planiraju se urediti nogostup za pristup do parka, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište. Realizacijom ovog projekta, pasivni zeleni gradski prostor prenamijenit će se u zeleni, aktivni i rekreacijski prostor. Početak radova planira se na jesen, a procijenjena vrijednost je oko dva milijuna kuna.

Novi izgled sportskih terena Nuncijata i Gorica sv. Vlaha

Grad Dubrovnik nastavlja s utvrđenim programom održavanja dječjih igrališta i sportskih terena. Na Nuncijati je teren u potpunosti uređen, a u tijeku su radovi na Gorici svetog Vlaha, nakon čega će uslijediti Sustjepan i Zaton-Soline. Dotrajalo žičano pletivo oko igrališta na Nuncijati je uklonjeno te je postavljeno novo, a nosiva konstrukcija je obojana. Rukometni golovi i košarkaške konstrukcije su učvršćene, obojane te su postavljene nove mrežice. Uz bojanje i uređenje tribina i okolnih zidova igrališta, kao i ograde tribina, ovaj sportski teren dobio je potpuno novi izgled. Ukupni iznos odrađenih radova je 115.364,38 kn s pdv-om. Na sportskom terenu Gorica sv. Vlaha popravlja se postojeća oprema, a dotrajala će biti zamijenjena. U okviru radova ugradit će se i košarkaška ploča i obruč s mrežicom, a vrijednost ovih radova je 80.738,50 kn s PDV-om.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (5. lipnja 2019.)

Pročitajte još

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Dulist

KRAJ SEPTIČKIM JAMAMA Orašac uskoro dobiva sustav vodoopskrbe i odvodnje

Dulist

UZ BLAGDAN SV. LUCIJE I ove godine Linđo bala za Udrugu slijepih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija