DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Deset novih autobusnih čekaonica i nadstrešnica

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za ukupno deset autobusnih čekaonica i nadstrešnica na gradskom i prigradskom području. U naselju Bosanka postavit će se zatvorena čekaonica s dva prednja stakla, dok će čekaonice otvorene s prednje strane biti postavljene u Sustjepanu, ispod Nove Mokošice, u Ulici dr. Ante Starčevića – ispred Općinskog suda i na otoku Šipan – u naselju Šipanska Luka. Zbog ograničenja u prostoru, na Masarykovom putu – ispred hotela Adriatic, u Ulici od Batale iznad trgovine Pemo i na tri lokacije u Ulici Žrtava s Dakse – Dvori Lapad, preko puta Dvora Lapad i na križanju s Ivanskom ulicom, postavit će se nadstrešnice. Vrsta čekaonice odabrana je ovisno o prostornim mogućnostima svake pojedine lokacije, a vrijednost nabave je 376 tisuća kuna bez PDV-a.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Zatonu i Elafitima novi lifteri

Novi lifteri za osobe s invaliditetom postavljeni su na kupalištima u Zatonu, Suđurđu i na Lopudu, čijom ugradnjom Grad Dubrovnik nastoji poboljšati uvjete za osobe s invaliditetom na javnim kupalištima. U funkciji su ponovno i prethodno postavljeni lifteri na kupalištu u Zatonu i plažama Copacabana i Mandrač. Vrijednost investicije postavljanja tri nova liftera je 221.800,00 kuna, bez PDV-a.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pripremljen projekt za novo igralište na Babinom kuku s četiri zone

Na Glavici Babinog kuka uskoro bi trebali početi radovi na novom sportsko-rekreacijskom parku s dečjim i sportskim igralištem te platoima za trening i fitnes na otvorenom, namijenjen svim dobnim skupinama. Bit će podijeljen na zone, a jedna od zona za djecu sadržavat će i sprave za djecu s poteškoćama u razvoju. Sukladno izrađenom glavnom projektu Grada Dubrovnika, osim prostora parka planiraju se urediti nogostup za pristup do parka, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište. Realizacijom ovog projekta, pasivni zeleni gradski prostor prenamijenit će se u zeleni, aktivni i rekreacijski prostor. Početak radova planira se na jesen, a procijenjena vrijednost je oko dva milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi izgled sportskih terena Nuncijata i Gorica sv. Vlaha

Grad Dubrovnik nastavlja s utvrđenim programom održavanja dječjih igrališta i sportskih terena. Na Nuncijati je teren u potpunosti uređen, a u tijeku su radovi na Gorici svetog Vlaha, nakon čega će uslijediti Sustjepan i Zaton-Soline. Dotrajalo žičano pletivo oko igrališta na Nuncijati je uklonjeno te je postavljeno novo, a nosiva konstrukcija je obojana. Rukometni golovi i košarkaške konstrukcije su učvršćene, obojane te su postavljene nove mrežice. Uz bojanje i uređenje tribina i okolnih zidova igrališta, kao i ograde tribina, ovaj sportski teren dobio je potpuno novi izgled. Ukupni iznos odrađenih radova je 115.364,38 kn s pdv-om. Na sportskom terenu Gorica sv. Vlaha popravlja se postojeća oprema, a dotrajala će biti zamijenjena. U okviru radova ugradit će se i košarkaška ploča i obruč s mrežicom, a vrijednost ovih radova je 80.738,50 kn s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (5. lipnja 2019.)

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist