GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

VODOOPSKRBA I ODVODNJA Orašcu sustav vrijedan 30 milijuna kuna
Radovi na 28 milijuna kuna vri­jednoj investiciji Vodovoda Dubrov­nik u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje Orašca započeli su sre­dinom lipnja postavljanjem mreže odvodnje od Čerjana do skretanja za Ljubač. Ukupno će se izgraditi 4,5 kilo­metara novog vodoopskrbnog cjevo­voda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje te nova kanalizacijska crpna stanica Orašac, a predviđeno trajanje radova je dvije godine.
U petak je gradilište obišao gra­donačelnik Mato Franković te pred­sjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, član Uprave Vicko Begović i predsjednik Mjesnog odbora Ora­šac Srđan Margaretić. Gradonačelnik Franković podsjetio je kako su ova­kvi projekti jedan od prioriteta ove gradske uprave te naglasio kako mu je drago da se intenzivno započelo s izgradnjom kanalizacijske mreže. -Prije mjesec dana započela je inve­sticija u Staroj Mokošici, sad smo u Orašcu, a za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Uistinu se značajna sredstva ulažu u povećanje kvalitete života– rekao je gradonačelnik te se zahvalio Hrvatskim vodama koje prate Vodo­vod u ovoj investiciji naglasivši kako sami ne bi mogli iznijeti tako značajan financijski teret.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekataVRIJEDNE DONACIJE OPĆOJ BOLNICI Grad i Blaga djela bolnici donirali ginekološki UZV uređaj i sustav za testiranje na COVID-19
U Općoj bolnici Dubrovnik u petak je predstavljen suvremeni uređaj za ginekološku, ultrazvučnu 4D dija­gnostiku, kupljen zahvaljujući dona­ciji Grada Dubrovnika kao i uređaj za testiranje na COVID-19, čiju nabavku je financirala Zaklada Blaga djela. Ginekološki UZVuređaj GE VOLU­SONS8 već je u funkciji, a vrijedan je 420.256,96 kuna te je u cijelosti finan­ciran sredstvima Grada Dubrovnika, i to temeljem Ugovora o donaciji sklo­pljenim između Grada i Opće bolnice u ožujku. Ugovor o donaciji ukupno iznosi 990.000 kuna, a uključuje sred­stva predviđena za nabavku drugih uređaja za potrebe bolničkih odjela i jedinica.
Od 15. lipnja funkcionalan je i sustav za molekularnu dijagnostiku, odnosno PCR uređaj s pratećim laboratorijem za testiranje na COVID-19, a nabav­ljen je zahvaljujući donaciji Zaklade Blaga djela. Na predstavljanju uređaja sudjelovali su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te upravi­telj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen.
— Grad Dubrovnik nastavlja s kon­tinuiranim ulaganjem u Opću bol­nicu Dubrovnik. Ovo nije prvi, a sva­kako neće biti ni posljednji projekt koji financiramo – kazao je gradona­čelnik Franković. Rekao je da je Grad dugi niz godina bio nedovoljno dobar partner Općoj bolnici, ali da se ta situ­acija posve promijenila dolaskom nove administracije kada se suradnja inten­zivira, a što najbolje pokazuju brojni nabavljeni uređaji, odnosno ispunjene su druge potrebe koje je bolnica imala. Posebno je istaknuo suradnju sa Zakla­dom Blaga djela, podsjetivši da su rije­šeni svi problemi koje je Zaklada imala, a koji su opterećivali njeno djelovanje, a da danas uredno funkcionira i ispu­njava svoj osnovni cilj – humanitarno i društveno djelovanje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PROMETNA INFRASTRUKTURA Sanira se oštećena nerazvrstana cesta u Knežici
Radovi na sanaciji nerazvrstaneceste u naselju Knežica započeli su u četvrtak, a uređenje ceste koja se godinama nalazi u lošem stanju zbog velikog prometa i teškog tereta koji se prevozi trajat će 30 dana. Ukupno će se sanirati oko 4500 metara kvadratnih nerazvrstane ceste na više lokacija, a ovisno o lokaciji radovi obuhvaćaju uklanjanje postojećeg i izvedbu novog asfaltnog sloja. U sklopu radova sanirat će se i dio oborinskog kolektora, koji je van funkcije duži niz godina, a zbog čega je u više navrata također dolazilo i do propadanja ceste. Ukupna vrijednost ove investicije u cestovnu mrežu šireg gradskog područja iznosi oko 900.000 kuna, a radove izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina u Gradu Dubrovniku.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 1. srpnja 2020.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović