Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nova javna rasvjeta u naselju Mravinjac

Završeni su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete naselja Mravinjac. Postavljeno je 12 novih stupnih mjesta uz polaganje oko 300 metara podzemne instalacije, a radi se o investiciji vrijednoj 185 tisuća kuna. Uz primjenu mjera energetske učinkovitosti te smanjenja svjetlosnog onečišćenja, cijelo naselje Mravinjac dobilo je kvalitetnu i modernu javnu rasvjetu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
KODAK Digital Still Camera

Sanira se ulica Od Gaja

Radovi na uređenju asfaltnog zastora ulice Od Gaja započeli su protekli tjedan, u sklopu programa investicijskog održavanja gradskih prometnica. Ukupne površina zahvata iznosi 800 metara kvadratnih, na potezu od Janjevske ulice pa zapadno do Ulice padre Perice. Predviđeno vrijeme trajanja radova je 15 dana, a investicija iznosi 220 tisuća kuna s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Radovi na obnovi Lazareta pri kraju

Napreduju građevinski radovi na obnovi osme, devete i desete lađe kompleksa Lazareti. Radovi obnove i opremanja ovog vrijednog dijela kulturne baštine izvode se u sklopu projekta ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’, prvog projekta sufinanciranim bespovratnim sredstvima iz Europskih fondova. Gradilište su protekli tjedan obišli gradonačelnik Mato Franković i ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaela Skurić, s predstavnicima izvođača radova. Radovi na konstrukciji su završeni, postavljena je vanjska stolarija te su završeni unutarnji i pregradni zidovi. U tijeku je pokrivanje krovova kupom kanalicom, odrađuju se stropovi i instalaterski radovi, izvedba estrih podloge te kreću radovi keramike i kamena. Projekt je vrijedan 33,8 milijuna kuna, od čega je čak 25,9 milijuna kuna osigurano iz bespovratnih sredstava eu. Kraj izvođenja radova planiran je za 31. svibnja 2019.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
ptr

Potpisom Aneksa ostvaren preduvjet za izgradnju Trajektnog terminala na Batahovini

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (Cerp) Milan Plećaš potpisali su Aneks ii. Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Luke Dubrovnik d.d. Ovim Aneksom Grad Dubrovnik kao kupac obvezuje se izvršiti financijsko ulaganje u Luku Dubrovnik d.d. u iznosu od dva milijuna kuna i to u svrhu realizacije izgradnje Trajektnog terminala na Batahovini, sukladno Ugovoru o koncesiji, a što uključuje i izradu prethodnih studija, tehničko-tehnološke i izvedbene dokumentacije. Grad Dubrovnik kreće s izradom projektne dokumentacije, u suradnji s Lučkom upravom. Ovisno o procesu ishođenja dokumentacije, do početka gradnje trebalo bi doći u razdoblju od naredne tri godine. U konačnici bi se trajektni promet koji u ovom trenutku opterećuje gradsku prometnu infrastrukturu izmjestio na predio Batahovine, što se ne odnosi na brod Postiru koji povezuje Elafite, već će ona pristajati tamo gdje i sada pristaje.

‘Ovim smo definirali budući odnos Grada i Luke. Rješavamo dugove prema Cerp-u, a Luka Dubrovnik dobiva stabilnost, što će omogućiti mirno napredovanje društva.’ – gradonačelnik Mato Franković

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović