GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

INVESTICIJE U SPORT Nova judo dvorana u Mokošici

Nova judo dvorana u Mokošici, na adresi Ulica Marina Kneževića 58, otvo­rila je u četvrtak vrata svojim korisni­cima nakon funkcionalne adaptacije. Judaši sada imaju adekvatne uvjete rada, a polivalentan prostor bit će na raspolaganju i drugim rekreativcima s ovog područja. Dvoranu je otvorio gra­donačelnik Mato Franković, istaknuvši kako je ova gradska uprava stavila naglasak na desetljećima zapostav­ljanu sportsku infrastrukturu. Podsje­tio je na nedavno otvaranje hangara za male jedriličare u Orsanu te uz izgrad­nju nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju.
— Ne postoji naselje da ima ovoliko stanovnika, a da nema javnih sadr­žaja. Nakon toliko vremena otvorili smo jedan kvalitetan prostor koji ima javni sadržaj, ali čeka nas još projekata koji će se nadam se realizirati u Moko­šici – rekao je Franković. Judo tre­ner Boris Čikato zahvalio se gradskoj upravi, rekavši kako je judo tradicija u Mokošici, a ovim projektom stotinjak članova Judo kluba Mokošica dobit će adekvatne uvjete za razvoj.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postojećoj dotrajaloj dvorani pri­ključen je prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Ula­zni dio podijeljen je u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za tre­nere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenjen je u dodatni prostor za vježbanje, a zahva­ljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije. Prostorija za kino projektor prenamijenjena je u smještajni prostor za gostujuće trenere. Uređen je i trijem na južnom pročelju te saniran i dio fasade, podna obloga, obloga stepeništa i terasa. Radove je izvela tvrtka Texo Molior d.o.o., a inve­sticija je vrijedna ukupno 3,4 milijuna kuna s PDV-om.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PROMETNA INFRASTRUKTURA Napreduju radovi u Ulici kardinala Stepinca

Radovi izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca, započeti krajem stu­denog, odvijaju se prema planu. Zajednički projekt Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se rije­šiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.
Na samom gradilištu na snazi je privremena regulacija prometa za 1. dionicu (od Hotela Neptun) u dužini od oko 300 metara. Na ovom dijelu završeni su radovi polaganja oborinske, a u tijeku su radovi polaganja distribucijskih telekomunikacijskih instalacija HT-a i novih vodovodnih instalacija. Istovremeno se uklanjaju stupovi javne rasvjete i NN mreže, kako bi se započelo s iskopom kanala za kabele nove javne rasvjete. Očekuje se skori završetak radova na prvoj dionici te početak izvođenja radova na drugoj dionici obuhvata projekta.
Novi sustav oborinske odvodnje spojit će se na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad. Osim ugradnje cjevovoda, projekt obuhvaća i rekon­strukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta. Radove izvodi tvrtka Strabag, a ugovoreni rok završetka ove investicije je pet mjeseci od dana uvođe­nja izvođača radova u posao.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Oborinska odvodnja – prioritet gradske uprave

U 2018. završeni su radovi na oborinskoj odvodnji Vukovarske ulice, a u tijeku je jednako zahtjevan pro­jekt odvodnje i rekonstrukcije ceste u Ulici kardinala Stepinca, nakon čega će se pristupiti sustavnom rješa­vanju istog komunalnog problema na području Gruža i Montovjerne.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 5. veljače 2020.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović