GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Kreće uređenje platoa u Lapadu

Javna površina uz stadion Lapad uskoro će se urediti kao prostor okupljanja, boravka i komunikacije uz dvije frekventne gradske prometnice: Od Batale i Ulice kralja Tomislava. Radovi će trajati 75 dana, a obuhvatit će uređenje rasvjete i betonskih pločnika, postavljanje klupa i male fontane. Za izvođenje radova u projektu vrijednom nešto više od 450 tisuća kuna s PDV-om gradonačelnik Franković potpisao je prošli tjedan ugovor s direktorom Alfaplan građenje d.o.o. Matom Butijerom.
-Prije par dana sam najavio kako nećemo rušiti stadion Lapad nego kako ćemo ga obnoviti te dovesti u fazu da se na njemu mogu igrati i prvoligaške utakmice. Ovo je početak uređenja samog tog trga, a u idućoj godini ćemo i dio nasuprot također urediti tako da će sami ulaz u Lapad biti primjeren – naglasio je tom prilikom gradonačelnik Franković.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad i Bolnica osigurat će smještaj za gostujuće liječnike

Grad Dubrovnik i Opća bolnica Dubrovnik potpisat će sporazum o adaptaciji šestog kata bolnice, koji je trenutačno prazan, s namjenom uređenja smještajnih kapaciteta za gostujuće liječnike. Ideja je u ovom prostoru urediti i opremiti 20-ak apartmanskih soba te zajedničke prostorije za liječnike koji iz drugih dijelova Hrvatske dolaze na ispomoć u dubrovačku bolnicu. Ova suradnja dogovorena je na radnom sastanku gradonačelnika Mata Frankovića s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem održanom protekli tjedan. Grad bi u ovom slučaju financirao navedene radove i opremu, za što će osigurati sredstva u proračunu za 2020. godinu te će na taj način smanjiti troškove koje ima Opća bolnica Dubrovnik za osiguranje smještaja gostujućim liječnicima, neophodnima za njezino normalno funkcioniranje. Već ranije za istu je svrhu Grad bez naknade ustupio dva stana u svom vlasništvu Bolnici. Uz to, u posljednje dvije godine za potrebe dubrovačke bolnice iz gradskog je proračuna izdvojeno gotovo sedam milijuna kuna, a ove godine planira izdvojiti još dva milijuna kuna. Također, Grad s Bolnicom surađuje na projektima izgradnje i opremanja senzoričkog parka te rekonstrukcije i opremanja terapijskog bazena za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i nakon pretrpljenih ozljeda. Jedna od posljednjih novčanih donacija odnosi se na 2.1 milijun kuna vrijednu obnovu bolničkog informatičkog sustava.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
cof

Grad sufinancirao udžbenike za više od 750 srednjoškolaca

Mjeru Grada Dubrovnika kojom se sufinanciraju srednjoškolski udžbenici ove godine iskoristilo je preko 750 dubrovačkih učenica i učenika. Nadležni Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika zaprimio je 693 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika više od 750 učenica i učenika. Riječ je o do sada rekordnom broju zahtjeva od primjene navedene mjere. U 2018. godini podneseno je 595 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika 660 učenica i učenika. Udžbenici se sukladno Pravilnikom o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima/cama srednjih škola sufinanciraju u iznosu do 1.000 kuna, za što je u ovogodišnjem proračunu izdvojeno 700 tisuća kuna.

 

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole, čiji su osnivači županije, a kojim gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja srednjoškolaca koji pohađaju škole na području Grada, odnosno jednu od škola na području Republike Hrvatske.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 6. studenog 2019.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist