AktualnoDuList PROMO

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Definirani koraci za poboljšanje radnih uvjeta u Libertasu

Na temu unapređenja radnih uvjeta djelatnika Libertasa, gradonačelnik Mato Franković sastao se prošlog tjedna s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (sskh) i Sindikata Hrvatskog vozača, a bili su prisutni i predstavnici Radničkog vijeća dubrovačkog javnog prijevoznika. Nakon iznesenih prijedloga sindikalista, koji bi poboljšali uvjete rada vozača i ostalih djelatnika Libertasa, gradske stručne službe izradit će projekcije novog financijskog opterećenja za Grad i Društvo, a potom će se prezentirati svi koraci koji će se poduzeti u kratkom roku, ali i ono što je planirano dugoročno. Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Dubrovnik želi snažnu tvrtku koja se uspješno nosi sa zahtjevima suvremenog tržišta te je poručio da se nakon što je provedena konsolidacija Društva i trenutni problemi mogu riješiti razgovorima i suradnjom svih uključenih strana.

Sastanci slične prirode održat će se i s predstavnicima sindikata te radničkim vijećima gradskih tvrtki Čistoća i Vrtlar.

Nova rasvjeta lopudske rive

Obala Iva Kuljevana na otoku Lopudu dobila je novu javnu rasvjetu. Naime, rekonstrukcija postojećeg sustava na lopudskoj rivi započela je u travnju, a u okviru izvedenih radova postavljeno je 28 novih stupnih mjesta. Ukupno je ugrađeno 30 svjetiljki s izvedbom u led tehnologiji, a provedena je i izmjena zračne podzemnom mrežom u duljini od oko 600 metara. Zamjenom dosadašnjih starih, tehnološki zastarjelih, svjetiljki onim u led tehnologiji riva je dobila znatno efektniji vizualni izgled, a postignuta je i veća energetska učinkovitost uz značajno smanjenje troškova električne energije i smanjenje svjetlosnog onečišćenja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređene plaže u Zatonu, Suđurđu i na Koločepu

Aktivnosti na uređenju i sanaciji javnih kupališta i plaža o kojima skrbi Grad Dubrovnik primakle su se kraju. Tako se na plažama Zaton Orsan, Zaton Soline i Vrbica radilo na nasipanju i poravnavanju žala, kao i na kupalištu ispred restorana Ankora na kojem je osim toga postavljena i nova kabina te tabla upozorenja. Nove table upozorenja su također dobile plaže Štikovica, Zaton Bat i Brsečine, dok je na Koločepu na pješačkoj stazi predjela Placet uređen prilaz i skalini. U pripremi je još postavljanje tuševa na području Zatona, Lozice i Vrbice.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (26. lipnja 2019.)

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist