Natrag
26.4.2019 14:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

PLIVAČKI VIKEND Marko Baletin okrunio se s dva zlata, Lara Šurković srebrnom medaljom

5.3.2018 @ 18:06 Dulist Sport
8;8

Podijelite:

Plivači Juga proteklog su vikenda nastupili na natjecanjima u Splitu i Zagrebu, a najuspješniji bili su Marko Baletin s osvojene dvije zlatne medalje te Lara Šurković sa srernom medaljom. 

Baletin je, naime, dvije zlatne medalje osvojio u Zagrebu na mitingu ‘Žabac’ koji je okupio 406 plivača iz 23 kluba. Do zlatnih medalja doplivao je u disciplinama 100 leđno i 400 mješovito, a još je bio četvrti u disciplini 200 leđno, sedmi na 800 slobodno, te osmi na 200 mješovito.

U ukupnom poretku temeljenom na zbroju vrijednosti rezultata u četiri discipline Marko je zauzeo 6. mjesto i osvojio nove bodove za sezonski poredak grand prixa. U Zagrebu je nastupio pod vodstvom trenera Ivana Bilića.

Na Plivatonu Regije 1, odnosno Prvenstvu Dalmacije u Splitu nastupilo je ukupno 204 natjecatelja iz 11 klubova, a Jugove boje branilo je 37 plivačica i plivača. Jedinu medalju za Jug osvojila je Lara Šurković koja je bila srebrena u disciplini 50 slobodno. Osim toga bila je 4. u disciplini 100 mješovito.

Osim Lare, u konkurenciji plivačica najbolji plasman ostvarila je Maja Perak koja je zauzela 8. mjesto na 50 leđno.
U muškoj konkurenciji najbolje plasmane ostvarili su: Bartol Šiljeg koji je bio 4. na 50 prsno, Ivan Franić 5. na 50 slobodno, Đivo Baletin 8. na 50 delfin., te Lovro Zvono 8. na 50 slobodno.

Ženska štafeta Jug 1 na 4×50 slobodno zauzela je 5. mjesto od 10 ekipa, a najbolja Jugova muška štafeta 4×50 slobodno bila je 6. od 20 ekipa. Jugovi početnici u Splitu su nastupili pod vodstvom trenera Joška Turka i Pamele Garvan.

Pk Jug predstavljalo je 37 članova: Đivo Baletin, Amar Bijedić, Paulina Cetinić, Luka Damjanović, Damjan Di Leo, Marko Dolina, Ivan Franić, Gabriel Gudelj, Luka Gverović, Roko Jahud, Ivan Roko Krmek, Petar Kulišić, Antonio Kulušić, Josip Luetić, Maris Maleš, Nikša Milković, Pero Milutinović, Jakov Parlov, Frano Pavlić, Maja Perak, Nina Perušina, Vito Piantanida, Josip Plečaš, Petar Polanda, Greta Prkoča, Brigita Prkoča, Marino Rašica, Leo Sablić, Ana Šaravanja, Bartol Šiljeg, Lara Šurković, Karmen Tapalović, Maroje Uhodić, Vincent Vierda, Antea Vojinić, Piero Vuletić, Lovro Zvono.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana