Sport

Plivačice Juga u Prvoj ligi, plivači u Drugoj

PK Jug

Plivačice PK Juga plasirali su se u najviši razred ekipnog natjecanja na Prvenstvu Hrvatske održanom ovog vikenda u Rijeci.

Drugog dana natjecanja došli su do 14.630 bodova, 232 više od drugog Šibenika. Zadar je treći, splitski Jadran četvrti, Medveščak peti, POŠK šesti, dok su u C razred ispale plivačice Pule i Mora. Do plasmana u 1. ligu, u kojoj će iduće godine nastupati osam najboljih hrvatskih ekipa, Jugašice su došle u sastavu: Tanja Šmid, Žana Manenica, Vicencia Violić, Paula Garbin, Frane Miloslavić i Ana Lučić. Da je riječ o zbilja sjajnom rezultatu govori i činjenica da su u dvije godine djevojke napredovale od treće lige do prve.

S druge strane, bez uspjeha su ostali njihovi muški kolege. Plivači su s osvojenih 16.095 bodova dohvatili tek sedmo, pretposljednje mjesto. Mornar im je na šestom mjestu pobjegao za 2265 bodova. Za muški sastav PK Juga nastupili su Ivan Bilić, Marko Limov, Ivan Zovko, Maro Violić, Mihael Vidojević i Ilario Radić.

Inače, prvakinje Hrvatske su plivačice Primorja, za koje su nastupile i Dubrovkinje Sanja Jovanović i Ana Matković, dok je u muškoj konkurenciji titulu prvaka odnio ZPK, u čijim redovima je nastupio Korčulanin Mario Todorović.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist