Sport

Plivačicama i plivačima Juga 21 medalja!

Plivačicama i plivačima Juga 21 medalja!

Sjajne rezultate ostvarili su plivači i plivačice PK Jug na 4. Međunarodnom plivačkom mitingu '22. April', koji se proteklog vikenda održao u Banja Luci.

Na natjecanju, na kojem je nastupilo ukupno 413 plivačica i plivača iz 50 klubova iz šest država (BiH, Hrvatska, Slovenija, Srbija, grčka i Austrija) naši su plivači i plivačice osvojili čak 21 medalju, od čega šest zlatnih, sedam srebrnih i osam brončanih.

Najbolji rezultat ostvarili su Doris Radošević i Frane Miloslavić. Radošević je u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojila zlato na 50 metara leđno, 50 slobodno i 100 slobodno dok je srebro osvojila na 100 metara leđno i 200 mješovito. Miloslavić je u kategoriji kadetkinja zlato odnijela u disciplini 200 metara mješovito i 400 metara slobodnom tehnikom, dok joj je srebro pripalo na 100 metara prsno, 200 metara prsno i 400 metara mješovito.

Zlato je za PK Jug još osvojila i mlađa kadetkinja Petra Čikato na 200 metara leđno, a pripala joj je i brončana medalja u disciplini 50 metara leđnom tehnikom. Paula Garbin osvojila je srebrnu medalju u kadetskoj konkurenciji na 400 metara slobodno, ali i dvije bronce, na 200 metara slobodno i 200 metara mješovito. Mladi plivač Luka Kirigin okitio se srebrom na 50 metara prsno u konkurenciji mlađih kadeta.

Brončanim medaljama mogu se pohvaliti i Đino Fillipi u disciplini 100 metara slobodno u mlađim kadetima, Duje Čamo u disciplini 100 metara leđno u mlađim kadetima, Ivanela Marković u disciplini 50 metara prsno u mlađim kadetkinjama te kadetkinje Nikol Đuho na 100 metara prsno i Marinela Marković na 200 metara delfin.

U ukupnom zbroju bodova u konkurenciji djevojčica od 11 do 12 godina Frane Miloslavić osvojila je drugo mjesto, a u konkurenciji djevojčica do 10 godina Doris Radošević je treća.

Plivački klub Jug su u Banja Luci predstavljali: Luka Kirigin, Đino Filippi, Filip Zalović, Duje Čamo, Luka Đurović, Mario Šurković, Pietro Kralj, Fran Gavran, Lukša Gavranić, Bartol Braica, Mihaela Đuho, Ana Lučić, Doris Radošević, Frane Miloslavić, Paula Garbin, Petra Čikato, Marinela Marković, Ivanela Marković, Nikol Đuho, Adriana Marinović i Marija Majić pod vodstvom trenera Boruta Petriča i Andreja Drobca.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist