Grad

PLATO PILE IMA NOVI IZGLED ‘S braniteljima ćemo se dogovoriti gdje ćemo prezentirati njihovu žrtvu’

Gradonačelnik Mato Franković je ovog ponedjeljka obišao novouređeni plato Pile gdje je završen prvi dio cjelovite sanacije nogostupa.
-Radovi su vrijedni milijun i 35 tisuća kuna plus PDV. Izmijenjena je površina od 660 metara kvadratnih kamena. Vidimo da se radi o lijepom i reprezentativnom prostoru. Kao što znate, ovdje je bio takozvani spomenik braniteljima, odnosno ‘Kocka mora’. Nije imala baš veliku suglasnost braniteljskih udruga te je izazivao brojne prijepore. Danas vidimo da je uistinu izmicanje navedenog spomenika zbog mogućnosti urušavanja dobro i pozitivno jer se stvorio sjajan prostor – rekao je gradonačelnik.
-S braniteljskim ćemo se udrugama dogovoriti oko prezentiranja njihove žrtve koju su podnijeli za naš grad i gdje će se budući spomenik prezentirati. Hoće li to biti na platou Pile ili negdje drugdje… Želimo postići suglasnost s njima – naglasio je.
Radovi na sanaciji pločnika na Pilama započeli su u ožujku, a u planu je uređenje oko 1.100 kvadratnih metara na potezu od restorana Dubravka, Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac. Na oko 330 metara dužine ovog zahvata radovi se izvode u sekcijama kako bi se omogućio prolazak pješacima, a započelo se s Pilama gdje je najveća frekvencija pješaka, nakon čega će se radovi nastavljaju uzduž Ulice branitelja Dubrovnika.
Riječ je o radovima cjelovite sanacije nogostupa čije kamene ploče zbog opterećenja i dotrajalosti često pucaju i dolazi do ulegnuća na pojedinim dijelovima te u takvom stanju predstavlja moguću opasnost za prolaznike i izgledom je neprimjeren za kontaktnu zonu povijesne jezgre.

Pročitajte još

PREDSJEDNICA DPDS-a RENATA ANDJUS Ako se situacija ne popravi, morat ćemo dignuti kredit

Iva Dedo

ADIO NEUGODNIM MIRISIMA Vodovod postavio filtere na Kantafigu i Batali

Dulist

ZBOG RETARDERA Libertas naplatio garanciju od tvrtke Solaris u iznosu od 1,7 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija