Vaše vijesti

PISMO OGORČENOG RODITELJA ‘Trsteno osim Arboretuma nema ništa pa tako ni pješački prijelaz’

PISMO OGORČENOG RODITELJA 'Trsteno osim Arboretuma nema ništa pa tako ni pješački prijelaz'

Svakodnevno se susrećemo sa sve većim brojem prometnih problema koji su ‘trn u oku’ našim građanima.

Na našu redakciju pristiglo je nam je pismo ogorčenog roditelja koji ukazuje na problem nedostatka sigurnog pješačkog prijelaza u Trstenom te o problemu promjene u voznom redu. Pismo prenosimo u cijelosti:

‘Ja sam jedan od ogorčenih roditelja iz Trstenog. Kao što znate, Trsteno osim Arboretuma nema ništa. Pa tako ni najvažnije za selo – pješački prijelaz. Svugdje se provlači Pavela i ekipa s parolom Sigurnost u prometu, a koga je briga za djecu iz Trstenog. Nikoga!

Ali hajde, snalazimo se godinama kako znamo. Uvijek u strahu i s grčem idemo u šetnje i vodimo djecu u vrtić. Ali bar su nam osnovnoškolci bili koliko toliko osigurani. Čekali su školski autobus s one strane puta gdje žive. Sve do petka…

Naime, djeca su došla doma i govore kako ih od ponedjeljka više ne vozi školski autobus nego moraju ići redovnom linijom koja kreće iz Brsečina u 7.45 sati. Saznali smo kako ta linija kreće u 8 sati iz Brsečina i nema nikakvih službenih obavijesti o promjeni voznog reda.

Pa ček tko tu koga j…

Ne vjerujem da se nije mogao sazvati roditeljski sastanak za roditelje ove djece pa da se iznesu namjere kako bismo znali na čemu smo. A ne ovako, igramo se gluhog telefona preko djece!

Mi kao roditelji nećemo pustiti djecu da idu magistralom, a nema nogostupa, i da prelaze preko puta, a nema pješačkog prijelza. Ne znam kome je ta takva  ideja pala na pamet, a i ako se nekom djetetu što dogodi, tko će biti odgovoran?

Škola je od svojih učenika digla ruke, oni moraju ići u školu, a mislim kako je obveza škole da se pobrine kako će ta djeca stići do škole. Ne mogu vjerovati kako ih nije briga za njihove živote.

Nije predizborno vrijeme, ali se pitam tko će se staviti u našu poziciju i zamisliti da njegovo dijete mora ovo proživljavati. Tko će nešto poduzeti? Osnovna škola Antuna Masle, HDZ, Grad Dubrovnik, Denis Pavela… Bilo tko?

Pozdrav i nadam se kako će se ovo riješiti prije nego bude kasno!’

 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist