Aktualno

PERSPEKTIVE RAZVOJA TURIZMA Evo koji su ciljevi projekta Adriatic Route

Adriatic Route

Razvijati turizam kreiranjem tematskog turizma, pri čemu se poseban naglasak stavlja na gastronomiju, ali i na ruralni, vjerski, eko i sportski turizam cilj je projekta Adriatic Route.

U njemu, kao jedan od partnera, sudjeluje i razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, a realizira se u okviru IPA Adriatic programa.

Partner u projektu, sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, organizirala je jučer, 3. ožujka, u Sarajevu konferenciju na kojoj su predstavljene politike i strategije iz oblasti turizma, novi potencijalni tematski turistički proizvodi te perspektive razvoja turizma. U ime DUNEA-e na konferenciji je govorila Franica Miloš na temu dosadašnjih iskustava u provođenju projekata iz oblasti kulturnog i ruralnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije, objedinjenih pod nazivom RURAL DUBROVNIK NERETVA. Tematska turistička cesta „Pelješac vinsko carstvo“, turistička cesta za dolinu Neretve, promocija tradicijskih proizvoda, Staza stećaka i putujuća izložba njihovih fotografija, kao i organizacija i održavanje regionalnog festivala vina „Dubrovnik FestiWine“, samo su neki od uspješnih primjera promocije prvenstveno ruralnog turizma.

Predstavnica SERDA-e Belma Bašić najavila je i projektom predviđeno kreiranje i razvijane jadranske web-GIS platforme koja će, osim na engleskom, biti dostupna i na svim jezicima zemalja partnera koje sudjeluju u projektu, a kako bi se povezale kulturna ponuda i transportni sustavi uključenih regija.

Uz DUNEA-u i SEDRA-u, u projektu Adriatic Route sudjeluju i regija Epir iz Grčke, provincija Padova iz Italije, Općina Saranda iz Albanije i Regija Marche iz Italije. Projekt završava u rujnu.

Ukupan proračun projekta je 1.784.484,22 eura (13.562.080,07 kuna) od čega je 85 % sredstava bespovratno osigurala Europska unija, kroz program IPA ADRIATIC , u iznosu od 1.516.811,59 eura (11.527.768,06 kuna).

Adriatic-Route_logo

EU-zastava-srednja

IPAAdriatic

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija