Aktualno

PERSPEKTIVE RAZVOJA TURIZMA Evo koji su ciljevi projekta Adriatic Route

Adriatic Route

Razvijati turizam kreiranjem tematskog turizma, pri čemu se poseban naglasak stavlja na gastronomiju, ali i na ruralni, vjerski, eko i sportski turizam cilj je projekta Adriatic Route.

U njemu, kao jedan od partnera, sudjeluje i razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, a realizira se u okviru IPA Adriatic programa.

Partner u projektu, sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, organizirala je jučer, 3. ožujka, u Sarajevu konferenciju na kojoj su predstavljene politike i strategije iz oblasti turizma, novi potencijalni tematski turistički proizvodi te perspektive razvoja turizma. U ime DUNEA-e na konferenciji je govorila Franica Miloš na temu dosadašnjih iskustava u provođenju projekata iz oblasti kulturnog i ruralnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije, objedinjenih pod nazivom RURAL DUBROVNIK NERETVA. Tematska turistička cesta „Pelješac vinsko carstvo“, turistička cesta za dolinu Neretve, promocija tradicijskih proizvoda, Staza stećaka i putujuća izložba njihovih fotografija, kao i organizacija i održavanje regionalnog festivala vina „Dubrovnik FestiWine“, samo su neki od uspješnih primjera promocije prvenstveno ruralnog turizma.

Predstavnica SERDA-e Belma Bašić najavila je i projektom predviđeno kreiranje i razvijane jadranske web-GIS platforme koja će, osim na engleskom, biti dostupna i na svim jezicima zemalja partnera koje sudjeluju u projektu, a kako bi se povezale kulturna ponuda i transportni sustavi uključenih regija.

Uz DUNEA-u i SEDRA-u, u projektu Adriatic Route sudjeluju i regija Epir iz Grčke, provincija Padova iz Italije, Općina Saranda iz Albanije i Regija Marche iz Italije. Projekt završava u rujnu.

Ukupan proračun projekta je 1.784.484,22 eura (13.562.080,07 kuna) od čega je 85 % sredstava bespovratno osigurala Europska unija, kroz program IPA ADRIATIC , u iznosu od 1.516.811,59 eura (11.527.768,06 kuna).

Adriatic-Route_logo

EU-zastava-srednja

IPAAdriatic

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist