Politika

PERO VIĆAN DDS neće ići u koaliciju s Androm Vlahušićem, to je isključeno!

PERO VIĆAN DDS neće ići u koaliciju s Androm Vlahušićem, to je isključeno!

Predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako ta stranka u dubrovačkom Gradskom vijeću neće koalirati s listom HNS-SDP-HSU kojoj je nositelj HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić, a kako tek ima donijeti odluku hoće li u drugom krugu izbora 22. oOžujka dati potporu HDZ-ovom kandidatu Matu Frankoviću.
”DDS neće ići u nikakvu koaliciju s gospodinom Vlahušićem. Takva mogućnost je isključena, a sastav njihove liste je rukovođen isključivo osobnim interesima. Mi smo za subotu zakazali Predsjedništvo stranke na kojoj ćemo donijeti eventualnu odluku o podršci HDZ-ovom Matu Frankoviću”, rekao je Vićan koji je nedavne Vlahušićeve najave o tome kako će ukoliko bude izabran za gradonačelnika u sazvati sjednicu Gradskog vijeća za 31. ožujka i ponuditi identičan proračun onome koji nije usvojen krajem 2014. godine, nazvao ”čistim glupostima”. Za Vlahušića je ponovno ustvrdio kako je ”hodajuća laž”.
”Hodajuća laž ne može sazvati sjednicu 31. ožujka jer nije na njemu da je saziva. Nije u ingerenciji ni njega ni bilo koga drugoga tko bi bio gradonačelnik da to napravi”, rekao je Vićan.
Predsjednik DDS je ustvrdio kako se u kampanji, naročito u drugom krugu ponovno preskaču važna pitanja za Grad poput pitanja javne garaže koja je u postupku arbitraže teške više od 260 milijuna kuna s Midia grupom pri HGK, a odgovarajući na novinarski upit o tome kako bi postupio da je izabran za gradonačelnika s obzirom na navodne smjernice Europske komisije prema kojima se sredstva ne mogu dodijeliti gradovima koje vode osuđeni ljudi, Vićan je odgovorio kako ”Vlahušić ne smije biti gradonačelnik, ali ne zbog svoje pravomoćne presude”.
”To je bio jedan igrokaz, nema tu njegovog krimena. Ne govorim to kako bi eventualno abolirao sebe. Andro Vlahušić ne smije biti gradonačelnik Dubrovnika zbog drugih stvari. ”Pas s maslom” ne bi pojeo ono što je on sve izgovorio”, rekao je Vićan.
Andro Vlahušić i Pero Vićan pravomoćno su osuđeni krajem 2014. godine na šest mjeseci uvjetne kazne s rokom kušnje od godinu dana za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to zlodjelo u aferi Šipan u kojoj je Vlahušić pogodovao Vićanu u vrijeme dok su bili koalicijski partneri.
Inače, u drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika prošli su HNS-ov Andro Vlahušić, te HDZ-ov Mato Franković, a novi saziv dubrovačkog Gradskog vijeća činit će koalicija HNS-SDP-HSU s deset mandata, HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ-HDS koja je osvojila osam mandata, DDS ima četiri gradska vijećnika, a KLGB Mara Kristića (Zajedno za Grad) osvojila je tri mandata. Podršku Vlahušiću već su javno uskratili vijećnici liste Zajedno za Grad, a s ovom odlukom DDS-a jasno je kako Vlahušić većinu ne može sastaviti izuzev eventualne koalicije s listom koju predvodi HDZ.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist