Peškafondo

Pero V. is back!

Pero V. is back!

I zagrmio je s govornice i to je bilo dovoljno da se izbriše onaj bljedunjav dojam bivšeg sastava Gradskog vijeća, koji će ipak negdje u memoriji ostati zapamćen kao ‘svi junaci mukom zamukoše’. O da, falio je Pero V. prošle dvije godine u Gradskoj vijećnici.
I voljeli ga mi ili ne, čovjek ima pojma o čemu govori. I ne samo to. Pero V. za govornicom izgovori sve ono što se pojedinci ne usude niti promisliti, ili tek mudro pilje u vijećničke papire, a da pojma nemaju o čemu se raspravlja.

Naravno, to je sad ona prva lijepa i idilična faza u kojoj se Pero V. predstavlja kao čovjek koji nema nikakvih posebnih osobnih interesa i koji je tu iz razloga da služi narodu. To je ona faza u kojoj se trudi biti koliko-toliko fin i pristojan, u kojoj ne vrijeđa i ne prostači. Teatralno urla, artikulira, malo komunicira s Vlahušićem na TI, malo na VI, ovisno o situaciji i inspiraciji, ali da to sve ne čini ne bi bio Pero V. To je ipak dio njegovog folklora. Ovaj put se samo možemo nadati da će ga taj pristojni i afirmativni film držati do kraja mandata ovog saziva Gradskog vijeća.

I već na prvoj radnoj sjednici GeVe-a Pero V. je podsjetio koliku štetu za Grada Dubrovnika čini Andro Vlahušić u slučaju Garaže, te napomenuo kako su njegove nagodbe s PBZ-om i Midia Grupom tek puko zavaravanje javnosti. U svom gentlmenskom stilu, Pero V. je odlučio potratat ‘pola Grada’ ukoliko proračun Grad Dubrovnik zbog garaže bude kraći pa i za 80 milijuna kuna, a ne 40 s koliko se hvali Vlahušić.

Dotaknuo se Pero V. i Lazareta, koji su već poprimili dimenzije afere koju, ako već ne češljaju mjerodavni ‘organi’ onda su u visokom startu. Jer i Pero V. ističe kako su Lazareti nova ‘Garaža’, tim više što Vlahušić, svih ovih mjeseci od javnosti, pa tako i gradskih vijećnika skriva svu dokumentaciju.

U svakom slučaju, bio je to jedan uspješan performans Pera V. koji garantira kako i buduće sjednice GeVe -a neće biti tek monotono odrađivanje točaka u cilju prikupljanja vijećničkih naknada.

A da ne ispadne samo da veličamo lik i djelo jednog vijećnika, zabrinjavajuće je koliko oporbenjaci obožavaju svoga velikog vođu Vlahušića, pa ni nakon niza novinskih natpisa i otvorenih pitanja o ne baš transparentnim radnjama i financijskim prekoračenjima na obnovi Lazareta, nisu uspjeli o toj temi izustiti niti riječi. Makar postaviti pitanje i dati priliku Vlahušiću da s njima podijeli svoju istinu.

A Lazareti su se tek sada zakotrljali, o njima će se još puno pisati i govoriti. Jer… Bez znanja Gradskog vijeća, a samim time i javnosti Andro Vlahušić je nakon provedenog javnog natječaja za obnovu 10 lađa odlučio obnavljati samo njih sedam. Andro Vlahušić je samoinicijativno za vrijeme provođenja radova odlučio izmijeniti glavni projekt pa samim tim i troškovnik obnove Lazareta, a da pri tom nije proveo novi postupak javne nabave. Andro Vlahušić je samostalno odobrio novi upravni akt na čijem su temelju izvršeni radovi na samo tih sedam lađa. I da, za preostale tri lađe kako bi obnova bila kompletna Andro Vlahušić će morati tražiti putem javnog natječaja novog ili starog izvođača radova. Do tada mora izmisliti i neki dodatni kredit kojim će zadužiti Grad, jer sva sredstva planirana za obnovu Lazareta su potrošena. I ne samo da nedostaje za obnovu preostale tri lađe već se trebaju podmiriti i odrađeni radovi. I da, sve je te detalje skrivao od javnosti. A kad je zagustilo, e tad je krenuo prebacivati lopticu i odgovornost na druge. Tipično i već viđeno u aferi Šipan i aferi Revelin.

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović