GradUrednički izbor

PEOVIĆ ZA DULIST ‘Norvežani su snimili emisiju o Dubrovniku, žele nas što prije povezati letovima’

PEOVIĆ ZA DULIST 'Norvežani su snimili emisiju o Dubrovniku, žele nas što prije povezati letovima'

Ekipa norveške nacionalne televizije ovih dana boravi u Dubrovniku te snima emisiju kojoj je cilj obnova letova za Dubrovnik iz Norveške. U cijelu promotivnu priču uključen je i počasni konzul Švedske i Norveške u Dubrovniku i direktor Zračne luke Brač Tonći Peović koji je za DuList otkrio detalje ove suradnje. Naime, ekipa norveške televizije kontaktirala ga je kao konzula te je tako dobio priliku na nepristran način upoznati ih sa situacijom u gradu.

-Norveška nacionalna televizija dobila je nalog posjetiti Dubrovnik, opisati kakvo je stanje, kakve su epidemiološke mjere, što se u gradu događa. Norvežani su jako zainteresirani za letove prema Dubrovniku, sreli su se sa mnom, pregledali grad, sreli su se i s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika Anom Hrnić i porazgovarali, a sve s ciljem da se pokušaju ublažiti norveške preporuke za letove jer Norvežani do 15. srpnja ne preporučuju svojim sugrađanima turistička putovanja. Ovo je jedna prilika da se pokaže potencijalnim gostima i onima koji odlučuju da nema razloga da se za Dubrovnik čeka 15. srpnja, da se može i prije početi s letovima, a tim prije jer je Norwegian Shuttle zadovoljio financijske kriterije i dobio garanciju Vlade te izišao iz financijskih problema. Tako se može očekivati brzo pokretanje tog prijevoznika koji je ostvario veliki broj letova prema Dubrovniku s norveškog tržišta. Ovo je izvrsna prilika za početak intenzivne komunikacije i to na nacionalnoj televiziji što je uvijek najgledanije – rekao je Peović.

Dodao je kako Norvežani znaju za Dubrovnik, ali im je bilo bitno dobiti trenutnu sliku grada.

-Malo smo njime prošetali, spomenuli im povijest, Lazarete i vjerujem da će to biti prilika za pokazati da je u Dubrovniku stanje skoro normalno i da se primjenom laganih epidemioloških mjera može početi s turizmom prema gradu – naglasio je Peović.

A, kruna ove suradnje bit će emisija na norveškoj nacionalnoj televiziji o putu ove ekipe u Dubrovnik te će tako predstavnici Turističke zajednice te Ministarstvo turizma moći dalje komunicirati prema norveškim vlastima kako bi ublažili za sada vrlo tvrde mjere barem prema nekim zemljama.

-Znamo da Norvežani graniče sa Švedskom koja je još uvijek u stadiju porasta zaraženih te nije jasno da će se brzo ostvariti promet prema njoj, a i u Norveškoj je pao standard s obzirom da je cijena nafte u zadnjem razdoblju izrazito niska, a znamo da kod njih skoro 20 posto GDP-a ovisi o naftnom biznisu. Ali, unatoč tome to je bogata država koja može i voli doći na Jadran, a posebno u Dubrovnik – istaknuo je Peović.

-Ekipa je u Dubrovnik stigla automobilom, a sutra idu nazad. Kreću u Ljubljanu, a zatim u Berlin gdje će emisiju montirati i poslati u Oslo. Bit će prikazana krajem sljedećeg tjedna – zaključio je za DuList Tonći Peović.

Foto: Facebook/Tonći Peović

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović