Hrvatska

Peović traži 60.000 kuna jer su Francuzi preuzeli Pleso

Tonči Peović

Bivši direktor zračnih luka u Dubrovniku i Zagrebu Tonči Peović zatražio je od društva Zračna luka Zagreb nagradu od 60.000 kuna neto jer je francuski koncesionar uspješno preuzeo na upravljanje ZLZ.

Kako piše večernji.hr, u prijedlogu odluke koju su Peović i Miroslav Drljača (predsjednik uprave u kojoj je Peović bio član) poslali Skupštini ZLZ-a navodi se kako je njihova zasluga što su radnici ZLZ-a prebačeni na koncesionara, kao i da su i oni zaslužni za prebacivanje djelatnosti na koncesionarsku tvrtku Međunarodna zračna luka Zagreb. Smatraju da trebaju biti nagrađeni, kako navode, ‘zbog ostvarenih rezultata u procesu osiguranja pretpostavki za primjenu ugovora o koncesiji’.

Inače, Skupštinu Zračne luke Zagreb čine ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kao predstavnik 55-postotnog vlasnika Republike Hrvatske te predstavnici Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije koji drže ostalih 45 posto.

Podsjetimo, nakon što su zagrebački aerodrom krajem prošle godine preuzeli Francuzi, ZLZ je spao na samo četiri zaposlenika jer su gotovo svi radnici prebačeni u tvrtku koncesionara MZLZ i njegove tvrtke kćeri. Iako od te tvrtke traži nagradu Peović više nije ni zaposlenik ZLZ-a, već je također prešao u MZLZ i to, prema informacijama Večernjeg lista, na mjesto višeg suradnika uprave.

Drljači i Peoviću ovo nije prvi put da traže nagradu za sebe. Lani su zatražili isplatu bonusa, i to u iznosu od 50 posto svojih godišnjih plaća bruto. S obzirom na to da im je mjesečna plaća oko 40.000 kuna bruto, tražili su po 250.000 kuna bruto bonusa svaki. Tada su se pozvali na dobre rezultate poslovanja, iako su imali pad prihoda i dobiti. Ministar Hajdaš Dončić odbio je isplatu tih bonusa.

Skupština bi se trebala održati u ponedjeljak, 10. ožujka. No, kako doznaje Večernji list, nagrada Drljači i Peoviću neće uopće biti uvrštena u dnevni red Skupštine u ponedjeljak.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist