Politika

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Domovinski pokret Miroslava Škora u petoj će izbornoj jedinici izaći na parlamentarne izbore s Ivanom Penavom, gradonačelnikom Vukovara, kao nezavisnim kandidatom. Penava je istaknuo kako se s Domovinskim pokretom neupitno složio oko tri ključne točke.

-Prva je procesuiranje ratnih zločina, presude vojnom vrhu bivše JNA za zločine učinjene na teritoriju RH tijekom devedestih godina, druga popis stanovništva, koji mora biti u službi točnog broja stanovnika svakog grada, općine, županije, a ne kao do sad predmet koalicijskog sporazuma HDZ-a sa, prije svega, SDSS-om, a treća se svakako tiče perspektive i budućnosti. Živimo na istoku Hrvatske, u kraju koji obiluje prirodnim bogatstvima. Nažalost, zbog nedovoljno kvalitetne organizacije državne uprave, duboke korupcije javnih i državnih tijela, prevelikog utjecaja interesnih skupina, na ovom području niz godina nisu osigurani uvjeti koji bi ljudima pružili dostojanstvo – izjavio je Ivan Penava.

Miroslav Škoro je istaknuo kako će Penava ‘povesti Hrvatsku u drugom smjeru’. Dodao je da na će na listi biti još trinaest ljudi iz različitih krajeva 5. izborne jedinice i da politika treba biti takva da se istovremeno štite i nacionalni interesi i da se ostane vjeran kraju iz kojeg se dolazi, a ne da se kao neki ‘pretrčavanjem bore za vlastite interese’.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist