Natrag
23.4.2019 20:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pelješac kralj američkih jeftinih vina

30.10.2013 @ 20:22 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Žiri američkog lista Boston Globe proglasio je vino Pelješac vinarije Dingač iz 2010. godine najboljim crnim vinom na američkom tržištu u kategoriji vina jeftinijih od 15 dolara.

Slavni bostonski list već devet godina održava testiranje nazvano Plonkapalooza, na kojem četvero sommeliera kušaju pedesetak nominiranih vina. Ove godine žiri su činili – uz vinsku kolumnisticu Globea Ellen Bhang – Josh Cole, direktor za piće u bostonskom restoranu Puritan&Co, vlasnica tamošnjeg vinskog bara Spoke Felisha Flea Foster i chef bostonskog restorana Bondir Jason Bond.

Za natjecanje su pet najvećih dobavljača vina u tom dijelu SAD-a nominirali vina iz cijelog svijeta koja se uklapaju u prohtjeve natjecanja, da bi Globe izabrao po pet bijelih i crnih od svakog dobavljača. Svaki je član žirija naslijepo, bez otkrivanja imena i etikete, kušao sva vina, i izabrao svoje favorite.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana