Zanimljivosti

Pčelari polažu ispite diljem županije

Ispiti za 133 polaznika teorijskog dijela nastave za zvanje Pčelar traju do kraja tjedna, na lokacijama Cavtat, Putnikovići, Slano i Metković.

Polaznici su odslušali teorijski dio nastave za osposobljavanje kroz projekt 'Valorizacija meda u DNŽ' u sklopu koje se odvija i aktivnost Škole za pčelare. Ovaj projekt zajednički provode Regionalna razvojna agencija DUNEA, Dubrovačko-neretvanska županija, Zajednica pčelarskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Oxfam Italia u BiH.

U Metkoviću je nastavu polazilo 27, u Putnikovićima 31, u Slanome 28 te u Cavtatu 47 polaznika. Nakon što izađu na ispit, započet će se s praktičnom nastavom, za što su na svakoj lokaciji određena po dva pčelinjaka. Nakon završetka praktične nastave, polaznici pišu esej čime završavaju svoje osposobljavanje, te stječu pravo na dobivanje Uvjerenja o osposobljavanju.

Kroz ostale aktivnosti ovog projekta radilo se na poboljšanju kvalitete meda, komerijalizaciji pčelinjih proizvoda te je obnavljena stara škola u Majkovima u svrhu kreiranja Centra za promociju, degustaciju meda i ostalih tradicionalnih proizvoda regije, kao i edukativnog centra za med, koji su pri kraju provedbe.
 

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist