Zanimljivosti

Pčelari polažu ispite diljem županije

Pčelari polažu ispite diljem županije

Ispiti za 133 polaznika teorijskog dijela nastave za zvanje Pčelar traju do kraja tjedna, na lokacijama Cavtat, Putnikovići, Slano i Metković.

Polaznici su odslušali teorijski dio nastave za osposobljavanje kroz projekt 'Valorizacija meda u DNŽ' u sklopu koje se odvija i aktivnost Škole za pčelare. Ovaj projekt zajednički provode Regionalna razvojna agencija DUNEA, Dubrovačko-neretvanska županija, Zajednica pčelarskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Oxfam Italia u BiH.

U Metkoviću je nastavu polazilo 27, u Putnikovićima 31, u Slanome 28 te u Cavtatu 47 polaznika. Nakon što izađu na ispit, započet će se s praktičnom nastavom, za što su na svakoj lokaciji određena po dva pčelinjaka. Nakon završetka praktične nastave, polaznici pišu esej čime završavaju svoje osposobljavanje, te stječu pravo na dobivanje Uvjerenja o osposobljavanju.

Kroz ostale aktivnosti ovog projekta radilo se na poboljšanju kvalitete meda, komerijalizaciji pčelinjih proizvoda te je obnavljena stara škola u Majkovima u svrhu kreiranja Centra za promociju, degustaciju meda i ostalih tradicionalnih proizvoda regije, kao i edukativnog centra za med, koji su pri kraju provedbe.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist