Natrag
17.2.2019 01:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pčelari polažu ispite diljem županije

28.3.2013 @ 19:57 Mia Njavro Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Ispiti za 133 polaznika teorijskog dijela nastave za zvanje Pčelar traju do kraja tjedna, na lokacijama Cavtat, Putnikovići, Slano i Metković.

Polaznici su odslušali teorijski dio nastave za osposobljavanje kroz projekt 'Valorizacija meda u DNŽ' u sklopu koje se odvija i aktivnost Škole za pčelare. Ovaj projekt zajednički provode Regionalna razvojna agencija DUNEA, Dubrovačko-neretvanska županija, Zajednica pčelarskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Oxfam Italia u BiH.

U Metkoviću je nastavu polazilo 27, u Putnikovićima 31, u Slanome 28 te u Cavtatu 47 polaznika. Nakon što izađu na ispit, započet će se s praktičnom nastavom, za što su na svakoj lokaciji određena po dva pčelinjaka. Nakon završetka praktične nastave, polaznici pišu esej čime završavaju svoje osposobljavanje, te stječu pravo na dobivanje Uvjerenja o osposobljavanju.

Kroz ostale aktivnosti ovog projekta radilo se na poboljšanju kvalitete meda, komerijalizaciji pčelinjih proizvoda te je obnavljena stara škola u Majkovima u svrhu kreiranja Centra za promociju, degustaciju meda i ostalih tradicionalnih proizvoda regije, kao i edukativnog centra za med, koji su pri kraju provedbe.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana