Natrag
26.4.2019 10:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pavela predlaže otvaranje trećeg ulaza u grad s vidikovca!

5.4.2017 @ 14:53 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovniku na Facebooku je pokrenula raspravu o otvaranju trećeg ulaza u grad iz smjera vidikovca ulicom Druge dalmatinske brigade.

-Dragi prijatelji, znamo da u naš lijepi grad vode dva ulaza, jedan s istoka (Ilijina glavica ulicom Pera Bakića), drugi sa zapada preko Kantafiga, ulicom Obala Pape Ivana Pavla II! Isto tako svjedoci smo da gužve nastaju u jutarnjim satima svakodnevno, dok je ljeti povećanjem turističkih dolazaka to učestala slika na navedenim lokacijama te je promet u stajanju! Kada znamo da većina turista želi vidjeti stari grad i radi toga dolaze, većina ima smještaj u jednom od hotelskih objekata u blizini grada, kada znamo da većina naših sugrađana radi u turizmu u starom gradu, zaposlenici hotela u blizini starog grada, kada su zaposlenici srednje škole na Pločama, kada znamo da svoju djecu voze u tu školu itd…. jedno od kvalitetnih rješenja bi bilo otvaranja trećeg ulaza u Grad, čime bi gore navedeni lakše došli na odredište, rasteretila se druga dva ulaza i Grad bi imao veću protočnost prometa i prodisao – napisano je na stranici udruge čiji je voditelj Denis Pavela.

Prijedlog su potkrijepili i fotografijama, s kojih se vidi kako bi se na magistrali na vidikovcu napravio lijevi skretač za ulicu Duge dalmatinske brigade gdje bi promet dalje išao do Turističke škole i na T raskrižju se ponovno uključivao na ulicu Petra Krešimira IV.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana