Aktualno

‘PAO’ POTPIS NA UGOVOR ‘Libertasu’ jedanaest novih autobusa

Ugovor o nabavi novih jedanaest autobusa za javnog gradskog prijevoznika ‘Libertas’, ukupno vrijedan 22,8 milijuna kuna, od čega je 15,3 milijuna kuna iz EU fondova, potpisali su u petak u gradskoj vijećnici direktor ‘Libertasa’ Ante Vojvodić, državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric.

Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i gradonačelnik Mato Franković.

-Ovo je još jedan odlično organiziran europski projekt, koji će modernizirati vaše javno poduzeće za prijevoz. Dubrovčani i gosti grada dobit će bolju uslugu. Drago mi je što je ovaj projekt, kao i Lazareti, pokazatelj uspješne absorpcije europskih sredstava, zahvaljujući aktivnosti gradskog odjela za europske fondove – izjavio je Plenković.

-Vidim da ste dobrom organizacijom  smanjili gužve u povijesnoj jezgri – dodao je premijer.

-‘Libertas’ je dugo godina punio negativne stupce, bio je pred raspadom i bankrotom zbog lošeg vođenja, a i u svađi sa susjednim općinama. Odbili smo prije godinu i pol dana kreditno zaduženje, a danas vidimo rezultate. Ovo je plod uspjeha svih suvlasnika – rekao je gradonačelnik Franković.

-Nakon preuzimanja odgovornosti za Dubrovnik počeli su se koristiti novci EU. Županija je to prepoznala još 2009. godine. Do danas smo tako realizirali preko sto projekata- istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

-Ovo je prvi ugovor kojim koristimo sredstva iz Europske unije. Riješili smo odnose sa sedam općina suvlasnika kao preduvjet korištenja EU sredstava. Dosad smo autobuse nabavljali kroz kredit, što nam je bilo opterećenje. Nastavljamo s modernizacijom – istaknuo je direktor ‘Libertasa’ Ante Vojvodić.

Podsjetimo, odluku o financiranju projekta ‘Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.’, ukupne vrijednosti 22,8 milijuna kuna, donijelo je 27. srpnja ove godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Odobreno je sufinanciranje novih autobusa u iznosu od 18 milijuna kuna, odnosno 100 posto iznosa prihvatljivih troškova, od čega 15,3 milijuna ili 85 posto potječe iz Kohezijskog fonda Europske unije, a ostatak od 2,7 milijuna iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Preostali dio sufinanciranja od 4,8 milijuna kuna snosi Grad Dubrovnik.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prethodno je provelo ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava, nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’, kojim se potiče razvoj i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) te, kao specifični cilj, povećava broja putnika u javnom prijevozu.

Nakon provedenog postupka odabira projekta, odabran je projekt ‘Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.’.

Pročitajte još

Sanitat nastavlja zaprašivanje komaraca, evo gdje i kad

Dulist

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U TURIZMU Valamar lansirao novu web stranicu

Dulist

MILOSLAVIĆ O PUCNJAVI NA PLOČAMA ‘Ovo je izdvojen događaj, sigurnost na taksi stajalištima nije ugrožena’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija