Natrag
19.2.2019 14:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Paljetak gost na “Poeziji u dvorištu”

6.12.2013 @ 0:41 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Akademik Luko Paljetak bit će gost programa „Poezija u dvorištu – Različiti glasovi jedinstvenog užitka čitanja i pisanja“ u zagrebačkom Caffe baru „Cafe u dvorištu“ (J. Žerjevića 7/II) u srijedu, 11. prosinca u 19 sati.

– Program Poezija u dvorištu otvaranje je novoga mjesta govorenja, čitanja i slušanja: riječ je o našem sudjelovanju u onome što je neophodan dio čitateljskog iskustva – užitka u teksta! Pjesnici i poezija u traženju jedinstvenoga glasa rade na svojoj posebnosti, razlici, ali i žive od onih koji ih okružuju, s kojima dijele zajednički zrak, osjećaj ljepote i prolaznosti vlastitog života. Želja nam je biti u "zoni živoga", u nepredvidivom prostoru poezije (jezika) koji preživljava vrijeme između nade i trošenja. Zaustavimo se na ovom mjestu, jer nerijetko je lakše govoriti što sve poezija nije nego što ona jest – dok zajedno govorimo, čitamo i slušamo "poeziju u dvorištu" – stoji u pozivu na ovo zanimljivo druženje.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana