DuList IN

OVOG ČETVRTKA Ne propustite drugi festival od soli u Stonu!

OVOG ČETVRTKA Ne propustite drugi festival od soli u Stonu!

Na više lokacija u Stonu ovog četvrtka, 30. kolovoza započinje Festival Soli Ston 2018.

Svečano otvaranje 2. Festivala Soli počinje u 19:30 u tvrđavi Kaštio otvaranjem izložbe fotografija ‘Baci kibic’ Sandre Vuletić, kojoj je ovo prva samostalna izložba. Motivi fotografija vezani su uz stonski kraj, običaje i Solanu.

Od 20 sati, u samoj Solani, počinje program Vino, sol i jazz, koji uključuje vinske degustacije i koncert jazz dvojca Sara & Jappa.

Event Lab je pripremio dvije vinske priče. Sommelierski duo Siniša Lasan i Ksenija Matić posvetit će se tako predstavljanju ljetnog osvježenja kroz odabrana ružičasta vina iz vinogorja Dubrovačko-neretvanske županije, kao i predstavljanju plavaca te sljubljivanju s čokoladom začinjenom cvijetom stonske soli, u suradnji s Poeticacao.

Za glazbeni dio zaduženi su Sara & Jappa, otac i kći koji oduševljavaju romantičnim jazz izvedbama “klasika” 40-tih i 50-tih godina, poput pjesama Ette James, Elle Fitzgerald, Franka Sinatre itd. Sara Brodarić je pobjednica nagrade žirija na Večerima francuske šansone, a pjevala je s Lukyjem, TBF-om, Dječacima, Klapom Libar… Željko Brodarić Jappa poznat je kao frontmen legendarne grupe Metak (Da mi je biti morski pas), a producirao je albume raznim izvođačima kao što su Đavoli, Crvena Jabuka, Haustor itd.

Također, sutra, kao i svaki dan festivala od 18 do 22 sata, bit će otvoren Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem će posjetitelji moći pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. možete pronaći na Facebook stranici Festival soli.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist