Natrag
19.4.2019 04:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ovo su stvari koje privlače komarce, izbjegavajte ih!

13.8.2015 @ 7:34 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Komarci su male dosade koje često i doslovno i metaforički piju krv, osobito u noćnim satima, kad zujaju oko glave. Iako se čini kako ih se nemoguće riješiti, postoji nekoliko trikova koji bi mogli ‘ublažiti’ njihovo prisutstvo.

Portal Alternativa za Vas donosi popis stvari koje bi trebalo izbjegavati:

1. Tamna odjeća i lišće
Tamna odjeća i lišće privlače komarce. Zbog toga izbjegavajte odjeću tamnih boja i nemojte se smjestiti blizu drveća s tamnim lišćem.

2. Ugljikov dioksid
Naše tijelo ga ispušta kada nam je vruće ili nakon vježbe. Goruća svijeća ili vatra su još jedan izvor ugljikova dioksida.

3. Mliječna kiselina
Naše tijelo oslobađa mliječnu kiselinu nakon vježbe ili nakon konzumiranja određenih namirnica (na primjer, slane hrane). Mliječna kiselina je magnet za komarce.

4. Cvjetni i voćni mirisi
Malo tko zna da voćni i cvjetni mirisi mogu privući komarce. Ne govorimo samo o parfemima. Kreme za lice i tijelo, šamponi, lakovi za kosu, kozmetika, kreme za sunčanje mogu sadržavati suptilne mirise koji privlače insekte.

5. Temperatura kože
Različite vrste komaraca vole različitu temperaturu kože. Ali u pravilu hladnija temperatura tijela (poput hladnih ruku i nogu) je privlačnija za komarce.

6. Vlaga
Svi znamo da komarci vole vlagu. Čak i male količine vode (poput vlažnog cvijeća i lokava nakon kiše) privući će komarce. Ustajala voda je mjesto gdje se komarci razmnožavaju.  Ali ne samo to – komarce će privući čak i male količine znoja s Vašeg tijela.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana