Politika

‘Ovo nije prvi put da se Dubrovnik marginalizira!’

'Ovo nije prvi put da se Dubrovnik marginalizira!'

Iz Stranke Dubrovnik Regija oglasili su se s očitovanjem vezanim za izradu novih osobnih iskaznica, na kojoj nedostaje cijela dubrovačko neretvanska županija, te otoci. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Smatramo se dužnima  očitovati o izradi novih osobnih iskaznica službeno predstavljenoj na internetskoj stranici  Ministarstva unutarnjih poslova. Kako na pozadini nove osobne iskaznice stoji zemljovid Hrvatske na kojem je izostavljena cijela Dubrovačko-neretvanska županija i otoci, glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš izjavljuje kako se radi o stilizaciji i da se izostavljeni teritorij može vidjeti pod posebnim povećalom.

Ovo nije prvi put da se Dubrovnik marginalizira! Dubrovnik nije bitan  kad ostaje bez carine, bez trgovačkog suda, bez uprave pošte ili HZZO-a!  Sjetite nas se kad su u pitanju naše zidine i naša spomenička baština, kada vam trebamo za promidžbu i kada punimo državni proračun. Sjetite se Dubrovnika i kad se radi o prodaji naših strateških prostora! Kako ste nas brzo zaboravili kad se radilo o povezivanju Dubrovnika s matičnom zemljom  i nastavili raditi dionicu Žuta Lokva?  Unatoč svemu, nismo mogli ni zamisliti da nas nema čak ni na karti Hrvatske! Dubrovnik ste opet gospodo ponizili i  obezvrijedili!
Čiji smo mi, gospodo? Do kada mislite manipulirati s nama? U Dubrovniku još živi ponosnih ljudi, koji na sve ovo neće zatvarati oči!'
 

 
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist