Natrag
23.3.2019 20:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ove lijekove ljeti uvijek držite u torbi

10.8.2015 @ 9:57 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Ljetni mjeseci su mjeseci ‘uživancije’, odmora, lješkarenja na plaži… Ljeti nema toliko prehlada i kihanja, no ipak, neke bolesti su ‘rezervirane’ za ljetne mjesece.

Portal Zadovoljna.hr donosi kratki popis lijekova koji bivam se uvijek trebali naći u torbi tijekom sezone kupanja.

1. Lijek protiv mučnine
Ako znate da ste skloni mučninama tijekom vožnje neka vam se pri ruci nađe odgovarajući lijek.

2. Sredstva protiv bolova i povišene temperature
Mogu biti u obliku tableta ili šumećih tableta, recimo Neofen, Voltaren, Aspirin, Kafetin ili Ketonal. Pri tome treba napomenuti da Neofen, za razliku od većine sličnih lijekova, ne djeluje agresivno na želudac.

3. Sredstva za zaštitu od insekata i sredstva nakon uboda insekta
Sprejevi i sredstva u stiku bit će najbolja obrana od dosadnih komaraca, ali u slučaju da vas se ipak ‘dočepaju’ ponesite i sredstva koja ublažavaju ubode. Možete izabrati kremu poput Synopena ili gel koji hladi kožu, sprječava crvenilo, oteklinu i svrbež poput Fenistila koji se može primijeniti i nakon opeklina od morskih žarnjaka (meduza, vlasulja) te kod opeklina od sunca.

4. Sredstvo protiv viroza i probavnih smetnji
Tijekom ljeta česte su crijevne viroze koje mogu uzrokovati proljev, povraćanje i mučnine. Dobar izbor bit će medicinski ugljen u tableti ili prahu koji se razmuti u vodi i popije te u crijevima apsorbira štetne sastojke. U slučaju slabije prehlade i upale grla koristite pastile ili sprej za dezinfekciju usta i grla.

5. Sredstva za čišćenje i saniranje rana
U slučaju ogrebotina ili manjih posjekotina valja pri ruci imati sredstvo za čišćenje rana kojim će se rana isprati, a onda ovisno o veličini rane zaštiti flasterom ili sterilnom gazom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana