Natrag
16.2.2019 03:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ove je posljednji Festival ‘Julian Rachlin i prijatelji’

5.9.2012 @ 22:22 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Ovo je posljednji Festival 'Julian Rachlin i prijatelji' – istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj uoči početka dvanaestog izdanja Festivala, koji će trajati nikad kraće – svega tri dana, od 6., do 8. rujna.

U hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, gdje je održana konferencija, istaknuto je kako je razlog tome loša financijska situacija ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Dvanaesti međunarodni festival komorne glazbe „Julian Rachlin i prijatelji“ uključuje nastupe najpoznatijih svjetskih komornih glazbenika među kojima su uz Juliana Rachlina, Mischa Maisky, Itamar Golan, Lawrence Power, Torleif Theeden i mnogi drugi.

Julian Rachlin se na samome početku zahvalio Valamaru i svim umjetnicima, bez čije potpore i sudjelovanja održavanje festivala ne bi bilo moguće te najavio koncert otvaranja, kao i program koji nas očekuje u druge dvije večeri festivala.

– Zahvaljujem svima koji su omogućili da se Festival svih dvanaest godina održava u prelijepom Dubrovniku, svim umjetnicima, divnoj publici, gradskoj upravi, organizatorima, te svim sponzorima. Njihova potpora je bila kontinuirana i dosljedna, no nažalost, u okolnostima globalne krize,  koja se odrazila i na ovu manifestaciju, ne i dovoljna da bi se Festival mogao nastaviti održavati.  Uz svoju odanost i ljubav prema Dubrovniku i njegovoj ljepoti, te iskreno vjerujući da će oni koji vode ovaj grad i dalje, kao i dosada, imati razumijevanja i energije za neraskidivu vezu Dubrovnika i vrhunske umjetnosti, nadam se da će se u budućnosti možda ipak pronaći način da se ta veza nikada ne prekine – istaknuo je Rachlin.

– Već dvanaest godina traje prekrasna priča o prijateljstvu Juliana Rachlina i grada Dubrovnika. Dobiven je jedinstven festival koji sudionicima i gostima pruža vrhunske glazbene izvedbe. Bio je to poticaj grupaciji Valamar da i u dvanaestoj godini odvijanja festivala snažno sponzorski podupre ovaj prestižni glazbeni događaj pa će koncertna izvedba 7. rujna u Kneževu dvoru biti posvećena Valamaru i njegovim prijateljima – rekao je u ime Valamara, na tiskovonoj konferenciji Ivan Karlić, izvršni direktor operacija za destinaciju Dubrovnik.

Na konferenciji je najavljen ovogodišnji trodnevni program Julian Rachlin & Friends Festivala, uz sudjelovanje 14-toro umjetnika, a po prvi put u Dubrovniku će nastupiti dvoje vrhunskih svjetskih vokalnih solista: američki bariton Thomas Hampson i austrijska mezzosopranistica Angelica Kirschlager.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana