Grad

Ovako će izgledati prihvatilište za beskućnike na Kantafigu

U postojećoj zgradi na Kantafigu, ispod samog Mosta dr. Franja Tuđmana, Grad Dubrovnik planira urediti prihvatilište za beskućnike. Izrađen je i projekt objekta koji će služiti za pružanje socijalnih usluga u zajednici, a koji će u svom sastavu imati i prihvatilište.
Zgrada na Kantafigu će ugovorom o rješavanju međusobnih odnosa između Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta pripasti Gradu, a na zgradi su nužni radovi na sanaciji krova i unutarnjem uređenju.
-Po završetku adaptacije Dubrovnik će dobiti prikladan smještaj za beskućnike, ali i prostor za smještaj obitelji u kriznim slučajevima – ističu iz Grada Dubrovnika.
Objekt se sastoji od četiri etaže, ukupne površine 1172 metra četvorna. U podrumu će biti smješteno skladište Crvenog križa za opremu i hranu za krizne situacije, a na gornjim će etažama biti uređeni smještajni prostori za 45 osoba, s odgovarajućim brojem kupaonica, čajnim kuhinjama, društvenim prostorima te uredskim prostorom za djelatnike.
Prihvatilištem za beskućnike upravljat će Crveni križ, dok će adaptaciju i uređenje prostora financirati Grad Dubrovnik, a namjera je i dio sredstava pribaviti kroz EU fondove.

Pročitajte još

NUNCIJATA Usvajanjem UPU-a uklanja se posljednja prepreka za dodjelu zemljišta braniteljima

Dulist

U ČETVRTAK I PETAK Javne rasprave o prijedlozima UPU-a za Nuncijatu, Orašac i Sv. Jakov

Dulist

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija