Natrag
19.2.2019 14:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ovacije vjerne publike za DSO i goste

17.8.2012 @ 9:43 Ana Prohaska Kultura
2;2

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom njemačkog dirigenta Johannesa Klumppa nastupio je zajedno s dubrovačkim pijanistom Đurom Tikvicom i mladim dubrovačkim violinistom Marinom Marasom u sklopu bogatog glazbenog programa 63. Igara sinoć, 16. kolovoza u prepunom atriju Kneževog dvora.

  
Izvedene su Treća simfonija u D-duru dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Beethovenov Peti klavirski koncert u Es-duru poznatiji kao Emperor, odnosno „kraljevski“ zbog prkosnog, buntovnog i pobjedonosnog duha, Mozartov Treći violinski koncert u G-duru kojeg karakterizira melodijska čistoća , dok je na kraju izvedena Simfonija u G-duru Josepha Haydna koja od svoje praizvedbe neprestano oduševljava publiku kao što je i festivalsku sinoć u Dvoru.
 
Drugi i ujedno posljednji nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama još je jednom uspio okupiti brojnu vjernu publiku te prirediti ugodnu večer čistog glazbenog užitka.
 
 DLJI

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana