Zanimljivosti

Otvoreni Mirisi Božića

Četvrta po redu manifestacija „Mirisi Božića u Konavlima“ svečano je otvorena u Zavičajnom muzeju u Čilipima uz prisustvo mnogobrojnih članova Agroturizma Konavle i gostiju.

Manifestaciju je otvorio župan gosp. Nikola Dobroslović, a direktor UHPA-e Željko Trezner predstavio rezultate projekta Upoznaj Hrvatsku – ruralna destinacija Konavle, kojeg su UHPA i Agroturizam Konavle realizirali zajednički na proljeće.
 
Trezner je također predstavio promotivne filmove ruralnoga turizma Konavala:
– Možete biti primjer drugima s ovime što ste do sada postigli – rekao je Željko Trezner, direktor UHPA-e.
 
Predsjednik Izvršnog odbora Agroturizma Konavle Krešimir Šapro tom prilikom je kazao:
– Agroturizam Konavle nagrađen je Zlatnom poveljom za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu u Hrvatskoj za 2010. godinu i na to smo posebno ponosni. U ovu manifestaciju unijeli smo niz novosti kao što je, na primjer, IsKonBar zbog povezivanja s Baranjom i Istrom i pomakli termin održavanja manifestacije kako bi se također povezali s Dubrovnikom, odnosno dočekom Nove godine na Stradunu. Također, ovi Mirisi Božića imaju i humanitarni karakter. Konavle će narednih dana biti najljepše mjesto u Hrvatskoj, to sam siguran, a Mirisi Božića iz Konavala će zamirisati u Istri, Baranji i cijeloj Hrvatskoj.
 
Dio sredstava od manifestacije ide za obnovu Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju, a proizvodi članova Agroturizma Konavle za Marijin dom u Cavtatu.
 
Na svečanosti otvorenja nastupili su KUD Čilipi i jazz band "Toto i prijatelji Mirisi Božića", a udruga je prezentirala i svoju internetsku stranicu koja biti jedinstvena webstranica ponude ruralnoga turizma Konavala www.agroturizam-konavle.hr.

 

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija