Kultura

Otvorena izložba „Prolazna sjećanja“

Otvorena izložba „Prolazna sjećanja“

U Art radionici Lazareti otvorena je večeras izložba „Prolazna sjećanja“. Na izložbi sudjeluju Radek Jandera, Blanka Kirchner, Zdena Kolečková, Silvie Milková, Michaela Thelenová, Robert Vlasák, dok su kustosi izložbe Michal Koleček i Slaven Tolj.

 
 Izložba «Prolazna sjećanja» prije svega se fokusira na dinamike društvenih identifikacija odnosno na njihovu procesuralnost. Izložba ističe kretanja kroz povijest, bila ona osobna ili zajednička, predstavljajući radove autora koji tematiziraju neki povijesni događaj povezan s određenom lokacijom u Dubrovniku.
U isto je vrijeme usmjerena prema mentalnim ili čak tjelesnim konceptima fenomena kretanja povezanog s procesima identifikacije s određenim geografskim i/ili društvenim kontekstom. Individualnim autorskim pristupima i umjetničkim radovima, izložba „Prolazna sjećanja“ naše zanimanje usmjerava prema prezentaciji memorije. Ritmom sjećanja, ona gledatelju pruža šansu da uči iz prošlosti, te da tako do neke mjere revitalizira ili redefinira sadašnjost. Dekonstrukcija i novo zaoštravanje naših vlastitih pozicija i odnosa prema onome što nam je blizu može se smatrati temeljem nadogradnje autentičnosti naših iskustava, kao i permanentnim procesom konstruiranja smislene stvarnosti.

Izložba se može pogledati svaki radni dan od 11 do 19 sati, a otvorena je do 20. listopada.

Ovo je gostovanje i predstavljanje čeških umjetnika kao prvi dio suradnje i razmjene programa pod nazivom Prolazna sjećanja / Passing Memories. Uzvratni posjet hrvatskih autora u Češku organizirat će se u prosincu 2012. godine.

Izložba je dio projekta Skice urbane memorije Art radionice Lazareti.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović