Natrag
20.2.2019 15:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvorena izložba Maria Cvjetkovića

5.5.2013 @ 8:35 Ana Prohaska Kultura
13;13

Podijelite:

Jednovečernja izložba 'Otvorenje' umjetnika Maria Cvjetkovića otvorena je u subotu u Studiu Let 777 u Ulici Andrije Hebranga 7.

– Rad sačinjavaju dva elementa – vizualni element rada – stolovi i stolice – interijer galerije se ispunja garniturom za sjedenje te zvučni element rada – konzumeristička glazba. Stvarajući prostorno-zvučni paradoks autor pokušava potaknuti reakciju posjetitelja – nelagodu, zbunjenost, nezainteresiranost, prihvaćanje novinastale situacije i konzumiranje iste.  Autor svojim radom propituje identitet suvremenog stanovnika grada kroz prostor i vrijeme. Istiskivanjem javnog prostora kao zajedničkog prostra svih građana u svrhu beskrupuloznog profita, građanima se ne daje mogućnost življenja u svom vremenu, oni počinju živjeti život podređen  brzoj zaradi pojedinca– ističe se u katalogu koji prati ovu izložbu..   
 
 
Mario Cvjetković je rođen 1969. godine u Dubrovniku, a u Zagrebu je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo. Do sada je izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana