Aktualno

Otvara se put za noćni klub?

Već se naveliko priča kako bi Dubrovački simfonijski orkestar početkom iduće godine trebao napustiti svoje prostore u Slanici i nakon obnove Lazareta useliti se u jednu od lađa.

U Slanici pak, doznajemo, planira se otvaranje noćnog kluba. Informaciju oko mogućeg otvaranja noćnog kluba u Slanici iz Grada Dubrovnika nisu nam niti potvrdili niti opovrgnuli. Ipak, potvrđuju kako će DSO dobiti dio prostora u Lazaretima, ali pritom neće napustiti Slanicu.

– Dubrovački simfonijski orkestar će dobiti dodatni dio prostora u Lazaretima, ali neće napustiti prostorije u Slanici. U jednoj lađi u Lazaretima uredit će se novi scenski prostor za koncerte. Trenutno su u tijeku konzultacije sa izvođačima, projektantima i ravnateljem DSO kako bi taj prostor sadržavao sve potrebne tehničke aspekte za koncertni prostor – odgovorili su iz Grada Dubrovnika.

Prvotno je saznajemo bilo predviđeno da DSO u potpunosti napusti Slanicu, te da u Lazaretima dobije dvije lađe. No od toga se očito odustalo.
I dok Grad Dubrovnik decidirano tvrdi kako će Orkestar dobiti dio prostora u Lazaretima za koncertne izvedbe, ravnatelj DSO-a Damir Milat ističe kako se tek razgovara o preseljenju u Lazarete.

– Za sada orkestar ostaje u Slanici. Razgovarali smo o mogućnosti preseljenja u Lazarete, o čemu ćemo znati više nakon obnove Lazareta, te tijekom postupka uređenja – naglašava Milat. Također je dodao kako Slanica ne odgovara uvjetima potrebnima Orkestru.

– Prostor Slanice ne odgovara uvjetima rada Orkestra, a prostor predviđen za publiku je 3×9,5 metara, uz  prostor na prvom katu, iz kojega nas publika čuje, ali nas ne vidi. U Lazaretima bi uz prostor za rad, mogli imati veći prostor za publiku, a vjerujem da će i akustika biti bolja. Od svibnja do kraja listopada orkestar svoje koncerte organizira u Kneževom dvoru, a tu se postavlja pitanje što raditi u slučaju nevremena – zaključuje Milat.

Ubrzo
Simfoničari odlaze na turneju
I dok se razgovara o ovakvom ili onakvom preseljenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, valja napomenuti kako simfoničari ubrzo planiraju odlazak na turneju.
– Tijekom godine su vršeni pregovori o Novogodišnjoj turneji orkestra po Italiji.  Pregovori su bili zastali zbog kašnjenja u postupku imenovanja Glavnog dirigenta. Ovih dana bi se trebao potpisati Ugovor za turneju. Planirani su koncerti u Bariu, Lecce, Catanzaro, Palmi, Lamezia i Foggia. Orkestrom će dirigirati maestro Mladen Tarbuk i Nicola Giulianni, uz soliste Đanu Kahriman i Mengla Huanga, dobitnika Paganinijevog natjecanja 2002. godine. Turneja se održava u okviru programa kulturne razmjene Italije i RH – istaknuo je ravnatelj Damir Milat.

ap
 

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija