Županija

OTPAD U KUPARIMA Općina: Očistit ćemo u suradnji s koncesionarom

OTPAD U KUPARIMA Općina: Očistit ćemo u suradnji s koncesionarom

Iz Općine Župa dubrovačka u odgovoru na upit Eko Omblića o krupnom otpadu koji se baca na divlja odlagališta u Kuparima, a o čemu je sredinom veljače pisao DuList.

-U ovom konkretnom slučaju radi se o lokaciji kraj hotela Pelegrin u Kuparima, a ne o stanju u cijeloj Župi. Iako se o u ovom slučaju radi o jednoj lokaciji to ne umanjuje probleme po pitanju odlaganja svih vrsta otpada, a s kojima se svakodnevno susrećemo i borimo. U svakom slučaju radi se o problemima koji se neće riješiti bez zajedničkog sudjelovanja i stanovništva i komunalnih službi – odgovorio je, između ostalog, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić.

-Kompletna zona Kupara već je, premda se radi o državnom vlasništvu, čišćena i uređivana nekoliko puta, ali pojedine nelegalne radnje nije uspjelo spriječiti čak ni prisustvo zaštitarske službe s obzirom da je zona Kupara sada pod koncesijom. U dogovoru s koncesionarem zona će se očistiti i zaštiti kao što to radimo i na ostalim lokacijama – objasnio je Marić.

-Što se tiče ostatka Župe dosada smo već sanirali priličan broj divljih odlagališta i nastavljamo s istim aktivnostima kao i provedbom plana gospodarenja otpadom koji uključuje pojačanu edukaciju i razvrstavanje otpada te i dalje neprestano, pomalo sizifovski pokušavamo istjerati neke stvari načistac, uključujući i pitanje odlagališta za koje postoji pravomoćno rješenje o uklanjanju istoga pa se od strane nadležnih ništa ne događa – odgovorio je Marić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist