Županija

OSVRTI I ŽELJE Što su sebi u 2016. zaželjeli Luka Korda i Silvio Nardelli?

Do Božića je svako selo dobilo vodu. To je za mene velika stvar, a nekada je bilo nezamislivo da je pitka voda npr. na Konavoskim brdima. Gdje god čovjek živi mora imati uvjete za život. Osim toga moram naglasti i završetak Doma za starije i nemoćne koji će se otvoriti kroz mjesec do dva dana kad se riješi cijela papirologija. U sljedećoj godini očekuje nas još projekata, od kanalizacije Molunta i Grude do vode iz Plata i Vodovađe. Imamo dosta stvari koji se mogu okarakterizirati kao projekti godine, a očekujem i od nove vlasti da će podržati lokalnu samoupravu. Dosta je priče o tome kako lokalni šerifi i lokalna samouprava troši novce. Želimo više razumijevanja, iako ne očekujemo neku financijsku potporu. Od projekata možemo još izdvojiti izgradnju tržnice u Cavtatu, a zajedno sa državom i županijom moramo ući u rekonstrukciju rive u Cavtatu. To je nešto što će trajati vjerojatno i 3-4 godine, ali moramo parcijalno ući u taj projekt. To jednostavno moramo napraviti jer je more napravilo svoje i potkopalo skoro do palma. Koliko god možemo guramo i projekt izgradnje cjevovoda na Zvekovici, čvor prema Cavtatu. Što se tiče ulaganja i projekata mislim da će sljedeća godina biti jedna od boljih godina. Ne daj Bože nekakvih turbulencija na svjetskoj razini, ali očekujemo zaista dobru godinu, samo treba još dalje raditi – rekao je načelnik općine Konavle Luka Korda.

– U ovoj godini dogodilo se dosta stvari koje Župa već dugi niz godina očekuje. Među najvažnijim stvarima mogu izdvojiti otvaranje novog hotela Mlini. Izgrađen je i hotel Sheraton koji je doduše malo kasnije u godini otvorio svoja vrata. Rekonstruirani su i ostali objekti koji su u vlasništvu Dubrovnik Riviera Hotels, a tu je u Sub City centar koji je otvorio svoja vrata. Očekujemo uskoro otvaranje njihove ‘B’ zgrade koja je u neposrednoj blizini. To su tri najvrednija objekta koja su ove godine završena, a pri samom završetku je i izgradnja trodijelne školske sportske dvorane neposredno uz OŠ Župa dubrovačka. Radovi će biti gotovi do kraja godine,a onda nas očekuje rješavanje dokumentacije. Ove godine su privatizirani hoteli Plat koji su dobili novog vlasnika i oni su trenutno u fazi projektiranja, a početak obnove, ali i nove sadržaje očekujemo u sljedećoj godini. Ne smijemo izostaviti ni Kupare, a oni su jedinstven primjer u modelu privatizacije jer su dani u koncesiju na 99 godina, a ne prodani. Tu je napravljen veliki iskorak, ne samo na području Župe nego cijele Hrvatske. Želim istaknuti kako se neće dogoditi da taj kompleks bude zatvoren i da će javnost imati slobodan pristup pomorskom dobru. Jedna od značajnijih stvari u ovoj godini je i rješavanje pitanje prijenosa imovine na Općinu u Kuparima. Na tom području većem od 20 tisuća metara četvornih Općina će graditi dječji vrtić i Dom za starije i nemoćne osobe, a i sve ostale investicije smo popratili značajnim ulaganjima u infrastrukturu. Za sljedeću godinu prvenstveno očekujemo nastavak ovog investicijskog ciklusa i puno daljnjeg rada – izjavio je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Pročitajte još

BOŽO LASIĆ ZAPREPAŠTEN DIVLJALUKOM Drastične sankcije za divlja odlaganja otpada

Dulist

Župa obnavlja dokumentaciju korisnika socijalne skrbi

Dulist

U 2019. Županiju posjetilo 183 tisuće Nijemaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija