Politika

‘Oštro se protivimo ovakvoj podjeli’

'Oštro se protivimo ovakvoj podjeli'

Stranka Dubrovnik Regija reagirala je na prijedlog Vlade RH o novoj regionalnoj podjeli. Pročitajte njihovu reakciju koju prenosimo u cijelosti.

'Zadnjih smo dana svjedoci prijedloga Vlade Republike Hrvatske o novom prijedlogu regionalne podjele Hrvatske na pet regija. Tom se podjelom županija Dubrovačko Neretvanska pripojila Srednjoj i Južnoj Dalmaciji sa središtem u Splitu. Nakon što je objavljen ovaj prijedlog podjele nitko od gradskih vlasti nije reagirao na ovaj prijedlog i usprotivio mu se.

Dok su se na  predizbornom sučeljavanju za vrijeme lokalnih izbora svi zalagali i ponavljali da će Dubrovnik ostati sjedište, te da Dubrovnik nije Dalmacija ovih smo dana svjedoci nečega suprotnog.

Gdje su ovih dana svi oni koji su govorili da do ovoga neće doći, gdje su svi oni koji su tvrdili da će se zalagati da naš Grad ostane sjedište regije?
Očito su u ovome Gradu važnija aktualna previranja u pojedinim strankama, raspuštanja stranačkih ogranaka, nego očuvanje i borba  protiv ovakve podjele, te uporno traženje  i zalaganje da Dubrovnik bude sjedište regije.

Stranka Dubrovnik regija oštro se protivi ovakvoj regionalnoj podjeli te poziva gradske i županijske vlasti da hitno reagiraju i podignu glas za Dubrovnik!
Ostaje za vidjeti da li stranke koje kroje politiku Grada i Županije imaju snage i volje suprotstaviti se svojim središnjicama i traži pravednu podjelu tako da Dubrovnik bude zasebna regija ili će narodu i nadalje govoriti jedno, a misliti i činiti drugo!

Stranka Dubrovnik regija'
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist