Natrag
25.4.2019 06:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

OSTALI BEZ PROČELNIKA Županija spala na šest upravnih odjela

13.3.2018 @ 15:43 Dulist Županija

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija ubuduće će djelovati bez pet upravnih odjela. Naime, županijski vijećnici u utorak su donijeli Odluku o preustroju županijskih upravnih tijela čime je njihov broj smanjen s postojećih 11 na ukupno šest.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prilikom izjavio kako će Županija s manje Upravnih odjela biti efikasnija te kako su se upravo sada stvorili uvjeti za provođenje reorganizacije.

-Nekoliko je pročelnika odsutno. Dio ih je otišao na druge poslove, dio ih je na duljem bolovanju. To nas je navelo na razmišljanje da idemo na drugačiji ustroj koji će nam donijeti poboljšanje u poslovanju. Nakon analize došli smo na to da možemo imati manje odjela i da možemo biti efikasniji, a time i jeftiniji. Time ćemo poboljšati i ocjenjivanje zaposlenika, a to je praksa koju smo uveli prije godinu i pol dana. Zaposlenici imaju fiksnu plaću i nagradu za svoj rad koji je objektivno i pravedno ocijenjen. Veći odjeli mogu bolje iskoristiti zaposlenike – rekao je župan.

Novom odlukom Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju te Upravni odjel za financije ostaju jednakih dužnosti i funkcija dok Upravni odjel za poslove župana i Županijske skupštine, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo i more te Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša preuzimaju poslove, službenike i namještenike zatečene na radu, sredstva, prava i obveze, prostor, opremu, spise i arhivu ukinutih upravnih odjela.

Nakon usvajanja odluke s radom tako prestaju Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine, Služba za zajedničke poslove, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, Upravni odjel za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku, Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu, Upravni odjel za komunalne poslove, promet i veze, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode. Novi odjeli su pak, Upravni odjel za poslove župana i Županijske skupštine (iako je postojao i dosad), Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo i more i Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša.

Dubrovačko-neretvanska županija vrši preustroj svojih upravnih tijela u smislu smanjenja broja upravnih odjela, a zbog poboljšanja ekonomičnosti te učinkovitosti rada. Župan Nikola Dobroslavić imenovat će pročelnike novonastalih upravnih tijela te u roku od 45 dana donijeti pravilnik o unutarnjem redu upravnih tijela.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana