Natrag
16.2.2019 00:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Osnovano Obiteljsko savjetovalište

7.9.2012 @ 13:39 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovačka biskupija osnovala je Obiteljsko savjetovalište, a za voditeljicu je imenovana Kristina Rožić.

Obiteljsko savjetovalište će okupljati svećenike, redovnike, redovnice i osobito vjernike laike specijaliste (liječnike, pravnike, psihologe, socijalne radnice i radnice, savjetnike) koji su spremni dio svog vremena dragovoljno darovati drugima dajući na taj način „svoj prinos u prosvjetljavanju, savjetovanju, usmjeravanju i podršci obiteljima na području Dubrovačke biskupije,“ piše u dekretu utemeljenja.

Savjetovalište bi svojim djelovanjem pružalo terapijsku (psihološku, psihijatrijsku i duhovnu) i savjetodavnu pomoć, te moralnu i financijsku potporu i edukacijske programe koji priječe ljude da zatraže stručnu pomoć i poučilo ih o simptomima njihovih problema i mogućnostima njihovog rješenja.

Također bi radilo na stvaranju zdravog ozračja u kojem će se pojedinci i grupe osposobiti za kvalitetniji život u kršćankom duhu ljubavi i solidarnosti. Savjetovalište se nalazi u ulici Kovačka br. 8.

Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, kroz višegodišnji rad s ljudima, na pojedinačnoj i grupnoj razini, uspješno je primjenjivala svoje formalno stečeno stručno znanje iz područja psihologije (diplomirala na Saint Francis College-u, u New Yorku, SAD, 2002.), i organizacijskog biheviora (magistrirala s tri specijalizacije: menađment ljudskih potencijala, razvoj organizacije, te trening i razvoj zaposlenika, sve na Polytechnic University-u 2004., u New Yorku, SAD), u pomaganju klijentima prevladati izazove i poboljšati kvalitetu i učinkovitost u njihovom osobnom i poslovnom aspektu života. 

Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana