Zanimljivosti

Osnovano Obiteljsko savjetovalište

Dubrovačka biskupija osnovala je Obiteljsko savjetovalište, a za voditeljicu je imenovana Kristina Rožić.

Obiteljsko savjetovalište će okupljati svećenike, redovnike, redovnice i osobito vjernike laike specijaliste (liječnike, pravnike, psihologe, socijalne radnice i radnice, savjetnike) koji su spremni dio svog vremena dragovoljno darovati drugima dajući na taj način „svoj prinos u prosvjetljavanju, savjetovanju, usmjeravanju i podršci obiteljima na području Dubrovačke biskupije,“ piše u dekretu utemeljenja.

Savjetovalište bi svojim djelovanjem pružalo terapijsku (psihološku, psihijatrijsku i duhovnu) i savjetodavnu pomoć, te moralnu i financijsku potporu i edukacijske programe koji priječe ljude da zatraže stručnu pomoć i poučilo ih o simptomima njihovih problema i mogućnostima njihovog rješenja.

Također bi radilo na stvaranju zdravog ozračja u kojem će se pojedinci i grupe osposobiti za kvalitetniji život u kršćankom duhu ljubavi i solidarnosti. Savjetovalište se nalazi u ulici Kovačka br. 8.

Kristina Rožić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, kroz višegodišnji rad s ljudima, na pojedinačnoj i grupnoj razini, uspješno je primjenjivala svoje formalno stečeno stručno znanje iz područja psihologije (diplomirala na Saint Francis College-u, u New Yorku, SAD, 2002.), i organizacijskog biheviora (magistrirala s tri specijalizacije: menađment ljudskih potencijala, razvoj organizacije, te trening i razvoj zaposlenika, sve na Polytechnic University-u 2004., u New Yorku, SAD), u pomaganju klijentima prevladati izazove i poboljšati kvalitetu i učinkovitost u njihovom osobnom i poslovnom aspektu života. 

Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

POSVETIO SE VRTU I RUŽIČNJAKU Don Robert Ćibarić sport zamijenio poljoprivredom

Dulist

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist