Zanimljivosti

Osnovan Savjet za razvoj volonterstva

Održan je prvi, osnivajući sastanak Savjeta za razvoj volonterstva.

U prostoru Kluba Rina Mašera u Staroj bolnici sastali su se predstavnici niza udruga i ustanova: Društvo naša djeca, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, Europski dom Dubrovnik, Deša, Roda- roditelji u akciji, Zajedno do zdravlja, DRVO Mladih Bonsai (Volonterski centar Dubrovnik) i predstavnica Sveučilišta u Dubrovniku.

Savjet za razvoj volonterstva neformalno je tijelo inicirano od strane Volonterskog centra Dubrovnik, a uključuje angažman osoba iz civilnog, obrazovnog i javnog sektora. Cilj djelovanja Savjeta je  zajedničko promišljanje razvoja volonterstva, podrška volonterskim manifestacijama i promocija volonterstva u praksi.  Uz dvomjesečne sastanke, Savjet će se usmjeriti na komunikaciju i suradnju sa svim važnim akterima volonterstva na području Grada Dubrovnika.

U 2013. godini Savjet za razvoj volonterstva  radit će na povećanju uključivanja mladih u aktivnosti volontiranja te će osmisliti  „Festu volontera“- godišnju manifestaciju posvećenu svim volonterima.

– Vjerujemo  kako je i ovaj događaj jedan od pokazatelja sve veće svijesti o važnosti volonterstva i potrebi kvalitetnog razvijanja volonterske ponude i potražnje na području Dubrovnika – ističu.

Pročitajte još

Danielle Kordić: Depresiju, strah i osjećaj krivnje pretočila sam u knjigu

Dulist

UZ DAN ZAŠTITE PRIRODE ‘Mala škola aromaterapije’ Mare Doljak

Dulist

POSVETIO SE VRTU I RUŽIČNJAKU Don Robert Ćibarić sport zamijenio poljoprivredom

Dulist