Natrag
23.4.2019 04:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Osim Andree nestale još dvije djevojke

24.10.2013 @ 10:49 Nikša Miletić Crna kronika

Podijelite:

Osim studentice iz Dubrovnika Andree Pirjać u proteklih nekoliko dana na području Hrvatske MUP-u je prijavljen nestanak triju osoba, od kojih su dvije djevojke u dobi 17, 18 godina te muškarac rođen 1958. godine.

Nestaloj Josipi Dundić, rođenoj Vinkovčanki, trag se izgubio 19. listopada na području Zagreba, piše Novi list. Visoka je 160 centimetara, smeđe kose i zelenih očiju. Andrea Pirjać iz Dubrovnika također je posljednji put viđena na zagrebačkim ulicama, dok je Splićanka Mara Šimičić, visoka 160 centimetara, smeđe kose i smeđih očiju, nestala na području Kaštel Lukšića.

Na popisu Nacionalne evidencije nestalih osoba u novije vrijeme prijavljen je i nestanak Marka Škvorca iz Koprivnice. Slabije je tjelesne građe, a osoba je, kažu, dosada bila sklona odlascima.

U Hrvatskoj je trenutno 2534 nestalih osoba i sve su objavljene na internetskoj stranici www.nestali.hr.  Ondje je moguće pronaći i riječi stručnjaka o trgovanju ljudima, samovoljnom udaljavanju djece od kuće ili iz ustanove, načelima kriminalističkog istraživanja "rizičnih" nestanaka osoba i drugo.

U slučaju da posjedujete informaciju o nekoj od nestalih osoba, potrebno je obavijestiti najbližu policijsku postaju ili kontaktirati broj 192.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana